Känsla av Indien

Med dagens lunch åkte jag tur och retur till Indien. Jag testade nämligen en av de nya maträtterna från GoohKyckling Madras Curry. Stefano Catenacci, som ligger bakom recepten, hade först tänkt skapa en kycklingrätt med italiensk smak innehållandes soltorkade tomater men la också till mango chutney, ingefära, madras curry, ananas och kokosmjölk och vips blev det en indisk rätt istället.

Kyckling Madras Curry består av kycklinglår med ris i en kokosmjölksås innehållandes bland annat ananas, vitkål, paprika, bladspenat, soltorkade tomater, mango chutney och chili. Jag kompletterade med färska grönsaker för en mer komplett måltid.

Jag tycker att fördelningen kyckling/ris var bra. Bra grönsaksmängd också i denna rätt. Kycklingen var mycket mör och smakrik. Riset bra kokt, man fick lagom med tuggmotstånd. Såsen hade en god smak och lagom hetta. Ananasen gav en fin sötma till rätten. Tyvärr är jag inte förtjust i ananas i mat, så jag smakade men plockade bort den. Sammanfattningsvis en helt okej kycklingrätt. Inget att klaga på men inte heller något extraordinärt. En stark 3a får den av mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *