Fräsch och nyttig isglass

Fräsch och nyttig isglass.

Fräsch och nyttig isglass.

Äntligen är sommaren och sommarlovet här med förhoppningsvis många varma, soliga dagar. Det är sådana dagar vi vill njuta av bad, rosévin och glass. Jag älskar glass. Skulle helst äta det varje dag! Favoriten är grädd- och mjukglass. Isglass gillar jag också men sorbet väljer jag ofta bort. Av hälsoskäl kanske man inte bör äta glass varje dag. Det finns dock nyttiga alternativ att frossa i. Idag gjorde jag egen fräsch och nyttig isglass. Perfekt vilken sommardag som helst!

Sätt in i frysen och ta fram varma sommardagar.

Sätt in i frysen och ta fram varma sommardagar.

Receptet hittade jag hos Supermat. Riktigt enkelt att blanda till. Jag hade tyvärr ingen lime hemma utan ersatte lime med mandarinsaft. Oerhört fräscht och gott!

Jag har gjort isglass hemma vid flera tillfällen förut. Vill gärna tipsa om den kalorifria isglassen gjord på EAA- eller BCAA-pulver och vatten. Gärna någon god frukt eller bär i också för extra smak och friskhet. En stor favorit här hemma!

Kokos- och limeglass

Kokos- och limeglass

Kokos- och limeglass
400 ml kokosvatten
saften från 1 lime
saften från 0,5 citron
citronmeliss

Blanda kokosvattnet med lime- och citronsaft. Häll i glassformar och lägg i limeskivor, citronhalvor och citronmeliss. Ställ i frysen så har du fräscha glassar hemma att bjuda på en varm dag.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Beatrice skriver:

    Var får man tag i kokosvatten?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer eller på nätet. Supervanligt idag! Kram och tack för at du läser min blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *