Abilica GymnasticRings

Abilica GymnasticRings

Abilica GymnasticRings

Vi är många som vill satsa på hälsa och välmående genom att äta bra och träna regelbundet. Som storstadsbo är jag bortskämd med att ha gym i varje gathörn-ish. Öppettiderna är ofta generösa. Vissa gym har till och med öppet dygnet runt. Alla har inte samma utbud att välja bland. Andra har inte ekonomi, tid eller möjlighet att ta sig till gymmet. Då är hemmaträningsredskap en mycket bra investering. Med den egna kroppsvikten kommer man långt. Vissa grundläggande redskap kan dock vara värt att lägga redskap på. Med fitnessband/powerbands med olika styrkenivåer, hantlar, ett par kettlebells, yogamatta och en fitnessboll kommer man en bra bit på vägen. Vill man gå ytterligare ett steg rekommenderar jag tex Abilica GymnasticRings.

Ryggträning i ringarna.

Ryggträning i ringarna.

Abilica GymnasticRings är romerska ringar för vuxna. De används ofta i CrossFit träning. Perfekt redskap för styrketräning av överkroppen. Förbättrar också balans och koordination. På eventet jag var på för ett par veckor sedan med Abilica CageTrainer samt Malin och Mårten Nylén fick vi i goodiebagen hem en uppsättning av dessa ringar. Vi har redan ringar i taket i vårt träningsrum. Barnen älskar dom och även vi vuxna (läs Mattias) gör ibland övningar i ringarna. Jag hängde därför upp de nya ringarna i ett av träden på tomten.

Snurra runt är lätt...

Snurra runt är lätt…

... men att hålla balansen med raka ben är inte lika lätt som man tror.

… men att hålla balansen med raka ben är inte lika lätt som man tror.

Jag fick med mig både Gus och Mattias ut för att testa vår nya ”leksak”. Vet inte vem som hade roligast!!! Jag vet dock vem som tyckte det var svårast och jobbigast (läs jag)!!! Det var verkligen inte lätt att ta sig upp i ringarna och hålla sig uppe på raka armar. Att hänga upp och ner med raka  ben klarade jag inte riktigt heller. Men ni vet vad som gäller. Övning ger färdighet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *