Nu är det grilltider
Sommar, vackert väder med sol och värme. Varma, långa dagar och ljumma sköna kvällar. Semester och ledig tid kanske. Nu är det grilltider! Varför komplicera det hela? Lägg bara goda korvar av olika sort, smak och kötthalt på grillen. Det går snabbt och är uppskattat av både stora och små. Variera tillbehören. Servera med pommes, en couscous-sallad, potatissallad, en fräsch blandsallad eller rätt och slätt korv- eller tunnbröd. Komplettera med goda köpta eller hemgjorda toppings, senap, ketchup och rostad lök.
Som jag skrev tidigare har Lithells precis kommit med urgoda sommarnyheter. Underbara kycklinggrillkorvar i smakerna Mozzarella & Soltorkad tomat samt Paprika och tre olika grymt goda toppings, Picklat Äpple & Curry, Paprika & Tomat Relish och Rödlöks Chutney. I sitt sortiment har de även vanlig Kyckling grillkorv, Barnens grillkorv, Alspånsrökt kabanoss, Bokspånsrökt chorizo, Äppelspånsrökt varmkorv och Kyckling varmkorv. Bara att välja sina favoriter, koka/grilla/steka och sedan mumsa i sig.
Filippa var hos en kompis men jag, Mattias och Gustaf njöt av enkel men makalöst god korvlunch i lördags. Jag åt en chorizo i tunnbröd samt en kabanoss och en kyckling grillkorv i bröd. Alla med olika Lithells-toppings. Tunt, lite krispigt men mjukt skinn på korvarna och smakrikt gott innehåll (dessutom hög kötthalt). Kan det bli bättre?!
Mums!! Blev korv här för oss också, dock inte grillat. 🙂