Nyttig chokladkaka på bara tre ingredienser

Nyttig chokladkaka på bara tre ingredienser

Nyttig chokladkaka på bara tre ingredienser

Mjuk härlig konsistens och god chokladsmak.

Mjuk härlig konsistens och god chokladsmak.

Jag är ofta sugen på något gott och sött på kvällen. Eftersom jag tycker livet är för kort för att stå över livets goda ger jag ofta efter för sötsuget. Det kan bli allt från en bit mörk choklad, en bulle, kex med ost till kvarg/proteinpudding med frukt och bär. Det behöver faktiskt inte vara onyttigt för att vara gott! Vad sägs om en nyttig chokladkaka gjord på bara tre ingredienser och utan varken socker eller mjöl? Den är inte bara nyttig utan riktigt krämig och sååå god!

Toppa med valfria tillbehör.

Toppa med valfria tillbehör.

Det enda som behövs är banan, kakao, ägg, en mikrovågsugn och 1-1,5 minuter. Inget mer! Sedan kan man självklart välja att toppa härligheten med tex frukt och/eller bär, kvarg, grädde, glass, kokos, nötter, jordnötssmör eller vad man nu tycker allra mest om. Jag har redan gjort denna kaka vid ett par tillfällen, och jag lovar, det kommer bli många gånger till!

Nyttig chokladkaka, 2 port

1 banan
1 ägg
2 msk kakao
ev 1 nypa salt

Mosa bananen och blanda den med ägg, kakao och en nypa salt. Försök få en jämn och slät smet. Häll ned i två mindre skålar. Kör en skål i taget i mikron på högsta effekt 1–1 ½ minut beroende på hur fast och hård i konsistensen du vill ha den. Toppa med valfria tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *