Fredag

Fredagen spenderades med lite shopping. Vi började i Jakobsbergs centrum. Där köpte vi en jättefin häxutklädnad till Filippa. De ska ha maskerad på onsdag på dagis. Gustaf får vara riddare då ifall vi får på honom kläderna (det kommer inte bli lätt). Annat vi köpte var en Blixten-tröja till Gustaf och en julklänning till Filippa.

Vi åkte sedan vidare till Barkarby Quality outlet. Där åt vi Pizza Hut-buffé. Det var länge sen jag åt det och det var väldigt gott. Det blev några bitar kebabpizza, sallad, bröd och mycket cola. Barnen fick glass efter maten. Shoppingresultatet blev ett par skor till Mattias från Vagabond.

På kvällen åt vi väldigt god mat. Jag hade på morgonen stoppat in en fläskkarré, lite rött vin, lök, morötter, palsternacka, rosmarin och lagerblad (salt och peppar såklart också) i en gryta i ugnen på 80 grader. Den fick stå i ca 8 timmar och gotta sig. Till fläskkarrén gjorde jag potatisgratäng. Mat (nu menar jag köttet alltså) som får tillagas så länge i ugn på låg temperatur blir helt fantastisk. Den riktigt smälte i munnen. Jag inspirerades av ett recept på smaskens.nu.

Till efterrätt blev det äppelpaj och hemgjord vaniljsås. Super!

Äppelpaj till efterrätt

Äppelpaj till efterrätt

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *