Mustig chili con carne i Crock-Pot

Mustig chili con carne i Crock-Pot

Mustig chili con carne i Crock-Pot

I veckan ställdes min kära Crock-Pot på köksbänken igen, redo att tillverka god, slökokad mat. På menyn stod en klassisk chili con carne gjord på köttfärs. En riktigt mustig chili con carne i Crock-Pot. Självklart kan chili con carne göras i kastrull på spisen. Men långlagat i en potta kommer smakerna kommer fram så mycket mer. Jag har testat det förut och alltid med perfekt resultat.

Endast bönor kvar att tillsättas till min chili.

Endast bönor kvar att tillsättas till min chili.

Det går jättebra att utgå från sitt vanliga chili-recept tänkt för kastrulltillagning. Det enda man behöver tänka på är att steka på köttfärsen och fräsa lök och paprika innan de läggs ner i Crock-Pot om man inte har stekfunktion i sin potta (vilket jag tyvärr inte har). Sedan är det bara att hälla i alla ingredienser utom bönorna. De lägger man i på slutet och ska bara värmas på (om man inte använder okokta bönor det vill säga). Jag tillagade min chili på svag värme i 7 timmar. Perfekt tycker jag!

Till min chili con carne serverade jag gräddfil, sallad och hembakta naan-bröd. Galet gott!

Färdig chili con carne.

Färdig chili con carne.

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili

Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned i Crock-Pot. Tillsätt även krossade tomater. Låt gå på svag värme i 6-7 timmar. När det bara är 15-20 minuter kvar tillsätter du vita bönor och vita bönor i tomatsås. Låt gå tiden ut. Njut med valfria tillbehör.

Naan-bröd, 8-10 bröd

7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung

Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fröken M skriver:

    De där grytorna verkar kanon ! Vilken lyx att den ”lagar” maten åt en !
    Det skulle jag önska mig mer än en dag i veckan…!!
    Kram från hon som ALLTID står för matlagningen på kolmilestigen 🙂

  2. DianasDrömmar skriver:

    Men gud så gott kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *