Galet god pasta ragú con salsiccia

Galet god pasta ragú con salsiccia
Galet god pasta ragú con salsiccia

Kopierar rakt av. Utan att passera gå! Hittade ett recept hos influencer Petra Månström som är för gott för att inte dela med sig av. Som hon själv skriver ”Alltså snälla. Den här pastarätten är så god att jag inte hittar ord. Om du liksom jag älskar pasta med köttfärssås så kan du nu göra dig beredd på next level av denna favoriträtt! Gör en rejäl laddning och förvara i kylen, såsen blir bara bättre och mustigare om den får stå till sig lite.” Helt enkelt en galet god pasta ragú con salsiccia.

När det kommer till långlagad mat föredrar jag att använda mig av en Crock Pot. Men vill ni göra som Petra går det lika bra i en gryta på spisen.

Pasta ragú con salsiccia
Pasta ragú con salsiccia

Pasta ragú con salsiccia, 6-8 portioner

500 g nötfärs
400 g salsicciafärs
3 tsk olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 stor morot
1 selleristjälk
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 dl rött vin eller matlagningsvin
5 dl köttbuljong
3 tsk tomatpuré
800 g passerade tomater
2 lagerblad
1 tsk salt
Svartpeppar

Valfri pasta, gärna pappardelle
Parmesan, riven

Hetta upp olivoljan i en het panna eller i tillagningsgrytan för de modeller som klarar detta. Tillsätt nötfärs och salsicciafärs. Smula färsen, låt den få färg och flytta sedan över till en skål. Tillsätt lite mer olivolja i pannan/tillagningsgrytan. Dra ner värmen lite. Tillsätt vitlök, hackad gul lök, hackad morot och hackad selleri. Stek försiktigt utan att innehållet får färg, löken ska bli genomskinlig. Häll tillbaka den brynta färsen i kastrullen/tillagningsgrytan. Lägg allt i tillagningsgrytan och ställ på Crock Poten. Ha ner övriga ingredienser. Rör om och sätt på locket. Låt gå på svag värme i 6-7 timmar.

Koka valfri pasta, al dente såklart, i rejält saltat vatten. Värm upp såsen i en stekpanna och häll försiktigt över pastan samt 1 dl av pastavattnet. Värm någon minut medan du rör ytterst försiktigt i blandningen med träslev. Nu kommer såsen att fästa vid pastan och rätten kommer att bli magisk! Riv över parmesan och servera genast!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.