Glutenfria och vegetariska recept för Superhälsa

Marita Karlsons två inspirerande kokböcker - Hälsokick och Superhälsa.

Marita Karlsons två inspirerande kokböcker – Hälsokick och Superhälsa.

För exakt ett år sedan fick vi kickstarta hösten med en Hälsokick signerad Marita Karlson. Vi fick lära oss allt om vilka hälsofördelar vi kan uppnå med juicer, smoothies och olika superfoods och boken var full med härliga, inspirerande recept på näringsrika smoothies, nyttiga juicer samt goda och hälsosamma snacks.

Kickstarta och skaffa dig Superhälsa!

Kickstarta och skaffa dig Superhälsa!

Nu är det dags igen. Marita Karlson är tillbaka och nu är det dags att skaffa sig Superhälsa. Superhälsa är en kokbok full med underbara bilder på vackra omgivningar från kusten i Kalifornien och mängder med inspirerande recept på glutenfri, vegetarisk och nyttig mat. Samtliga recept bygger på hälsosamma och naturliga ingredienser. Allt för att få en friskare och fräschare livsstil! Förutom nyttiga och goda recept får vi även följa med på en resa längs kusten och besöka Maritas favoritställen längs vägen som också bidrar med några av sina typiska rätter.

Zucchiniplättar.

Zucchiniplättar.

Ugnsbakad quinoa.

Ugnsbakad quinoa.

California rolls.

California rolls.

Boken är skapad för dig som är sugen på hälsosammare alternativ till vardags och fest, till stranden eller före och efter träning. Det är frukostar (feeling awake), energigivande smoothies och juicer (feeling energized), enkla och smakrika rätter för alla superfoodies (feeling hungry) enklare mat och snacks för ett aktivt liv eller till en härlig picknick (feeling sporty), detoxmat med mycket näring (feeling cleansed) och sötsaker (feeling sweet). Samtliga rätter är enkla att laga till, du behöver inte vara något proffs i köket. Vissa ingredienser kan vara lite kluriga att hitta, men affärerna tar in allt större utbud av dessa nyttigheter och hittar du inte in din fysiska butik finns det garanterat att köpa på nätet.

Chagalatte.

Chagalatte.

Salad-in-a-jar.

Salad-in-a-jar.

Raw citroncheesecake.

Raw citroncheesecake.

Hur gott låter det inte med Ugnsbakad quinoa, Zucchiniplättar, California rolls, Salad-in-a-jar, Banan- och valnötsbröd, Chagalatte och Bananasushi à la Marley och detta är bara några av godbitarna boken bjuder på. Gissa vem som längtar in i köket?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. marita skriver:

    Vad fint! Tack snälla du för den fina responsen igen. Hoppas du hittar några smarriga favoritrecept. Stor kram marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *