God start

Vi började lördagsmorgonen med att provsmaka brödet Durum TOAST med min hemgjorda plommonmarmelad och en smakrik ost från Östersund. Det var fantastiskt gott! Brödet var frasigt och sprött, marmeladen lagom söt och osten perfekt lagrad. Kan rekommenderas!

Hemgjord plommonmarmelad

1kg plommon
500 g syltsocker

I med plommonen i en kastrull. Man får räkna alla frukterna innan. Sedan kokade jag dem i trettio minuter. Plocka nu upp alla kärnor, lika många som antalet frukter du la ner.

Efter dessa trettio minuter, i med 500 gram syltsocker och om man vill 1 vaniljstång som skurits upp samt några stjärnanis. Koka i ca 10 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Victoria skriver:

    Ska prova att koka marmelad någon gång! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.