Godaste förrätten

I de flesta fall när vi har gäster hemma brukar vi inleda kvällen med en drink och lite tilltugg. Tilltuggen varierar från vanliga chips och snacks till olika charkbitar eller snittar, lite beroende på tid, ork och lust.

När vi hade gäster i helgen valde vi att istället ha sittande förrätt. Visserligen inleddes kvällen med en drink när gästerna anlände men utan tilltugg. Väl till bords bjöd vi på en av de godaste förrätterna jag vet – Chèvre Chaud, dvs toast med getost och honug. Till detta drack vi en flaska Hatt et Söner Grande Cuvée RoséDen passar ju perfekt som aperitif eller till fisk och skaldjur och den var helt makalöst god till getosttoasten. Sedan känns det alltid lite extra lyxigt att bjuda på äkta bubbel! Jag rekommenderar verkligen champagnen från Hatt et Söner. De är mycket goda och prisvärda och det är kul med den svenska anknytningen.

När jag gjorde förrätten passade jag på att testa det nya toastbrödet från PågenPågen Vallmotoast med havssalt. Förpackningsstorleken var perfekt. Vi var totalt 12 personer och brödet räckte nästan exakt. Bara kanterna blev över. Jag toppade brödet med getost och honung och gratinerade i ugn. Resultatet blev perfekt! Brödet passade utmärkt till detta. Den goda smaken från vallmofröna och saltet matchade osten och getosten perfekt. Brödet passar troligen lika bra att rosta då smaken och konsistensen var utmärkt.

Chèvre Chaud, 4 st

4 skivor lantbröd
smör
4 skivor chèvre ost, ca 1 cm tjocka
flytande honung
späd sallad
ev. valnötter

Sätt på ugnen på grillelement och 250 grader. Lägg ut 4 skivor lantbröd på en plåt med bakplåtspapper.  Smöra dessa på ovansidan. Lägg getosten på brödskivorna. Ställ in plåten ganska högt upp i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter. Ringla honung över osten. Strö eventuellt på valnötter. Lägg salladsblad på fyra tallrikar och lägg en toast på varje. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *