Gott och nyttigt mellanmål

Ett nyttigt och gott mellanmål.

Ett nyttigt och gott mellanmål.

Ni kommer väl ihåg att äta mellanmål? Det gäller att fylla på förråden så att humöret och koncentrationen är på topp. Mellanmål gör oss helt enkelt pigga och glada. Hjärnan får ny energi, vi kan tänka klarare och undvika lågt blodsocker som gör oss sugna, irriterade, hungriga och på dåligt humör. Förbränningen hålls dessutom igång vilket är bra för de som vill gå ner i vikt.

King Crisp.

King Crisp.

Här kommer ett tips på ett av mina favoritmellanmål just nu. Det är en skiva Finn Crisp som bres med ett rejält lager jordnötssmör och toppas med skivad banan och några salta jordnötter. Finn Crisp går även att byta ut mot en naturell riskaka. Det här mellanmålet är proppfullt med bra kolhydrater, hjärtvänliga fleromättade fettsyror och bra proteiner. Det passar lika bra om man vill ha något gott och nyttigt till eftermiddagsfikat eller snabb återhämtning efter träningen. Gudagott är det i alla fall!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.