Senaste nytt i godishyllan

Jag älskar godis. Faktum är att jag äter godis varje dag – för det är jag värd! Det blir allt från choklad till lakrits, fulgodis lika gärna som fingodis. Det mesta går ner och jag njuter av varenda tugga!

Nytt i godishyllan från Cloetta.

Nytt i godishyllan från Cloetta.

Smågodis har jag köpt i alla år. När jag var liten stod man där med pengen i handen, godiset fanns bakom disk och man fick peka ut vilka godisar man ville ha, en i taget. Påsarna var små och söta. Nu säljs smågodis i lösvikt, gärna vid kassan där man ska lockas i väntan på sin tur att betala, och påsarna är enorma. Likaså mängden godis som hamnar i påsarna och magarna. Men visst är det gott! Alla har vi våra favoriter som läggs ned. Några av de som alltid hamnar i min påse är skumsvampar, crispy bites, risbräck, hallon/lakritsskallar, colaflaskor, salta sillar, ferraribilar, kokosprickar, etc.

Colaflaskan och salta sillen får egen påse.

Colaflaskan och salta sillen får egen påse.

Just colaflaskor och salta sillar är två riktiga klassiker från Cloetta/Malaco som har hängt med länge (colaflaskan kom på 80-talet och salta sillen redan på 50-talet). Förutom att säljas i lösvikt får de nu den högre status de såväl förtjänar. De kommer nämligen i egna små påsar med rolig och tilltalande design.

Nya goda smaker på Läkerol.

Nya goda smaker på Läkerol.

Cloetta passar också på att släppa två nya smaker på sina Läkerol. Den här gången kommer smakinfluenserna från Thailand. Det är dels Läkerol Ginger Lime med frisk smak och sting från ingefära, dels Läkerol Chili Licorice en lakritspastill med lite extra hetta. Läkerolälskare som jag är har jag såklart redan testat de nya smakerna (de har funnits till försäljning hos Pressbyrån och 7 eleven ett tag redan). Båda är riktigt goda men Chili Licorice allra godast! Hamnar faktiskt på min topp tre tillsammans med Salty Caramel och Licorice Persimon.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.