Grand Deluxe Umami på Max

Max Torsplan höll som vanligt i lanseringseventet.

Max Torsplan höll som vanligt i lanseringseventet.

För ungefär två månader sedan lanserade Max Hamburgare sin gröna kampanjburgare BBQ Halloumi. Jag och familjen var självklart på premiärminglet och testade denna. Galet god!!! BBQ-burgarna kom även med nötkött och kyckling men enligt Max siffror har halloumiburgaren sålt lika mycket som köttalternativen. Kul! Nu försvinner BBQ Halloumi från menyn och ersätts från idag med Grand Deluxe Umami på Max. Grand Deluxe Umami kommer också med antingen kött eller halloumi.

En ny burgare firas traditionsenligt med bubbel i glasen!

En ny burgare firas traditionsenligt med bubbel i glasen!

Grand Deluxe Umami har funnits på menyn tidigare, som en kampanjburgare 2011. Den blev starten för Max nya premiumkoncept med hamburgare gjorda av 160 gram svenskt nötkött. Och nu är Umami alltså tillbaka, om än i något ny kostym.

Grand Deluxe Umami på Max

Grand Deluxe Umami på Max

Grand Deluxe Umami serveras med brioche-bröd och umami-dressing kryddad med rostad vitlök och tryffel, picklad rödlök och tomat. Väljer du nötkött tillkommer även bacon och emmantalerost. I samband med lanseringen kommer Max med ett soundtrack för burgaren som ska representera de olika smakerna och göra att du fokuserar och upplever smakerna bättre. Grand Deluxe Umami finns på Max meny mellan den 16 mars och 17 maj.

Umami Halloumi

Umami Halloumi

Dags att hugga in på nyheten!

Dags att hugga in på nyheten!

Båda burgarna är exakt identiska förutom att köttbiffen, osten och baconet i den vegetariska är utbytt mot två friterade halloumiskivor. Brioche-brödet är helt magiskt. Fluffigt, smakrikt och med fint krisp från tillagningen i grillen. Köttbiffen var perfekt stekt, lagom stor och det rökta, krispiga baconet gav en helt fantastisk grillsmak. Halloumin var nyfriterad, krispig och god. Dressingen är supersvår att beskriva smaken på, men det var riktigt mumsig och passade perfekt till både kött och halloumi. Den picklade rödlöken blev en bra smakbrytning men jag hade gärna sett att den var ännu mer syrlig och framträdande. Tomaten kändes överflödig. Hade gärna fått kompletteras med ett salladsblad eller två. Helheten blev en nästan perfekt burgare! Inte mycket mer att önska faktiskt.

Umami Bacon Burger

Umami Bacon Burger

Båda var riktigt goda, men Grand Deluxe Umami Bacon Burger var bäst. Den är ett måste att testa för alla köttätare! Umami Halloumi var som sagt gudagod men kom inte i närheten av BBQ Halloumi.

Skål för ytterligare en ny smaksensation på menyn.

Skål för ytterligare en ny smaksensation på menyn.

Stort tack till Max för att vi fick komma på lanseringen Grand Deluxe Umami. Nästa gång vi kommer ska vi ha soundtracket redo i lurarna för att ytterligare förstärka vår smakupplevelse!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *