Grilla godare i sommar

Grilla godare i sommar

Grilla godare i sommar

Nu vill jag tipsa om produkter som får oss att grilla godare i sommar. I det här fallet är det kött jag vill tipsa om men självklart kan man grilla gott med allt från fisk, skaldjur, kyckling till grönsaker. Jag har tidigare berättat att Scan lagom till grillsäsongen har tagit fram nya produkter för att inspirera fler till att ta ut svängarna på grillen – variera sig mera och testa nya smaker. Årets grillnyheter har kryddsammansättningar som för tankarna till Sydamerika och Brasilien. Allt är givetvis svenskt kött.

Spännande grillnyheter från Scan

Spännande grillnyheter från Scan

Några av nyheterna tänkte jag presentera här. Det har kommit fyra olika slow-cooked produkter – lårben, oxbringa, revben och grillbacon. Alla är smakrikt och mört kött av olika slag som nästan smälter i munnen, riktigt gott. Grillbaconet är som ett extra komplement och sätter verkligen pricken över i till vilken grill- eller vanlig middag som helst ! Det har också kommit Grillkorv med cypriotisk Halloumi, Flintastek med brasilianska kryddor och Lammracks med fänkål och örter.

Flintastek, lammracks och revben från Scan

Flintastek, lammracks och revben från Scan

Till middag i helgen tog vi ut svängarna ordentligt och grillade flintastek, lammracks och revben. Lite (eller mycket – blev över till lunch) av varje alltså. Det blev en grillbuffé som inte gick av för hackor! Allt hade olika smak och konsistens men genomsyrades ändå av kryddningen som gick i enhetlig ton. Allas vår favorit blev lammracksen (men så är det också den finaste och dyraste styckdetaljen av dessa nyheter). Köttet var otroligt saftigt, smaken var djup och intensiv och det är verkligen svårt att beskriva hur gott det var. Flintastek är en klassiker. Det är inte vårt favoritkött men den här kryddningen satte extra piff på köttet. Helt okej till vardagsgrillningen. Revbenen var saftiga och köttiga. Precis som övriga slow-cooked produkter mycket smakrikt och mört. Gott! För att få ännu intensivare smaker kan man tillsätta en glaze, eller som vi gjorde njuta av som de är.

Utsökta, nygrillade lammracks

Utsökta, nygrillade lammracks

Revben och flintastek uppskuret och klart att hugga in på

Revben och flintastek uppskuret och klart att hugga in på

Nu har vi bara den goda korven kvar att provsmaka. Vi älskar korv och halloumi och jag tror inte att en halloumi-fylld korv kommer göra mig besviken!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *