Världens godaste kladdkaka

Världens godaste kladdkaka

Världens godaste kladdkaka

Jag har vissa recept som har följt med mig länge. En av dessa är världens godaste kycklingrätt jag lagar om och om igen. Sedan har vi klassiker som ost- och skinkpaj och lasagne. Ett annat recept som också har minst 20 år på nacken (som kycklingrätten ovan) är receptet på världens godaste kladdkaka. Den har verkligen allt! Lagom söt, härligt kladdig, underbart chokladig och krispig yta. Tillsammans med jordgubbar och vispad grädde blev det den bästa avslutningen man kan tänka på en god middag!

Servera med jordgubbar och vispad grädde.

Servera med jordgubbar och vispad grädde.

Kladdigt inre och krispigt yttre.

Kladdigt inre och krispigt yttre.

Godaste kladdkakan

200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad

Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Rör sedan ned detta i smeten. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och rör till sist ned den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt stå i kyl i minst 3 timmar. Servera med lättvispad grädde och bär/frukt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *