Världens godaste kladdkaka
Jag har vissa recept som har följt med mig länge. En av dessa är världens godaste kycklingrätt jag lagar om och om igen. Sedan har vi klassiker som ost- och skinkpaj och lasagne. Ett annat recept som också har minst 20 år på nacken (som kycklingrätten ovan) är receptet på världens godaste kladdkaka. Den har verkligen allt! Lagom söt, härligt kladdig, underbart chokladig och krispig yta. Tillsammans med jordgubbar och vispad grädde blev det den bästa avslutningen man kan tänka på en god middag!
Godaste kladdkakan
200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Rör sedan ned detta i smeten. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro och rör till sist ned den. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt stå i kyl i minst 3 timmar. Servera med lättvispad grädde och bär/frukt.
Senaste kommentarer