Grönsakstårta med tunt skivad kycklingfilé
Receptet på kvällens middag hittade jag hos Pickipicki och är en grönsakstårta. För att få extra protein samt att Mattias inte är så förtjust i att äta vegetarisk mat kompletterade jag tårtan med att servera tunt skivad kycklingfilé som jag marinerade i ca 1 h (soja, sweet chili sås, olja, vitlök, salt och peppar) och stekte i ugn på 175 grader i 15 minuter. Mycket, mycket god middag blev resultatet. Grönsakstårtan kan jag verkligen rekommendera, perfekt på en buffé eller som tillbehör till kyckling, lax, kött eller vad man nu vill ha.
Grönsakstårta
2 msk olivolja
2,5 dl grovrivna (1-2 st) palsternackor
7 dl grovriven (1 st) zucchini
2,5 dl grovriven (2 st) morötter
1 hackad gul lök
2 burkar kesella (10%) – jag använde mig av lättkesella, gick lika bra
2 msk maizena
2 dl riven parmesan, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Hetta upp olja och fräs grönsakerna mjuka. Blanda kesella, maizena, parmesanost och ägg. Rör ned hackad persilja och smaksätt med citron, vitlök, salt och peppar. Rör ned grönsaksfräset och häll blandningen i en smord form (24-26 cm i diameter). Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 min, tills tårtan stannat även i mitten. Ta ut och låt den stadga sig en halvtimme.
Dåligt med kommentarer! Vill iaf uppmuntra till en superbra blogg du skriver! Jag läser den varje dag och blir jätte inspirerad! Mycket goda och nyttiga recept! Känns hälsosamt!
Hälsningar
Melina
Oj, vad glad jag blir!!! Tackar ödmjukast!!!!!!!!!!!!! Kram på dig!
Vad roligt att du gillade grönsakstårtan! 🙂