Halloweenefterrätt

Banoffepaj

Banoffepaj

Till efterrätt blev det en paj jag hittat på Matplatsen, Banoffepaj. Mycket god och uppskattad även den. Väldigt lätt att göra, men att koka den kondenserade mjölken i minst 3 timmar kräver lite planering samt passning då vattnet snabbt kokar bort och burken hela tiden ska vara täckt med vatten.

Banoffepaj, ca 8-10 bitar

200 g digistivekex
100 g smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde

Riven mörk choklad

Lägg en oöppnad burk med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. Ju längre man kokar, desto hårdare toffee blir det.
Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills toffeen är färdig. Kyl sedan den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut toffeen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist riven choklad överst.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. juni 5, 2010

    […] på grillad fläskkarré med potatissallad, såser, sallad och vitlöksbröd till middag och en banoffeepaj till efterrätt. Efterrätten tog slut men till lunch blev det middagsrester och inte mig emot för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *