Halloweenefterrätt
Till efterrätt blev det en paj jag hittat på Matplatsen, Banoffepaj. Mycket god och uppskattad även den. Väldigt lätt att göra, men att koka den kondenserade mjölken i minst 3 timmar kräver lite planering samt passning då vattnet snabbt kokar bort och burken hela tiden ska vara täckt med vatten.
Banoffepaj, ca 8-10 bitar
200 g digistivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde
Riven mörk choklad
Lägg en oöppnad burk med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. Ju längre man kokar, desto hårdare toffee blir det.
Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills toffeen är färdig. Kyl sedan den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut toffeen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist riven choklad överst.

1 svar
[…] på grillad fläskkarré med potatissallad, såser, sallad och vitlöksbröd till middag och en banoffeepaj till efterrätt. Efterrätten tog slut men till lunch blev det middagsrester och inte mig emot för […]