Hel kyckling i Crock-Pot

Nu har jag testat min nya kompis Crock-Pot Slow Cooker för första gången. Jag tjuvkikade och fick inspiration på Spisats blogg men ändrade lite på receptet efter vad vi hade hemma och vad jag tycker om. Först ut blev en hel kyckling med rotfrukter. Jag tillagade den på lägsta nivån i 8 timmar med 1 dl vätska i pottan, men på en annan blogg läste jag att ett alternativ kan vara att köra den på högsta nivån i 4 timmar utan vätska. Jag tror att man kommer få pröva sig fram en hel del.

Det roliga var att Mattias också var väldigt intresserad av matlagningen i Crock-potten. Han läste fakta kring det hela och googlade även upp andra spännande recept. Kul att nya elektriska prylar även väcker Mattias intresse för matlagning!

Jag började med att ha 1 msk olja i botten på pottan. Sedan i med två morötter, en plasternacka, tre rödbetor och en gul lök. Alla skurna i ca 1 cm tjocka skivor. Ovanpå detta la jag den färska kycklingen. Jag kryddade med salt, peppar, timjan, vitlökspulver och en mango/curry-krydda. Jag hällde också i en tsk kycklingfond och en deciliter vatten. På med locket. Jag valde temperatur low och timern sattes på åtta timmar. I med kontakten och nu var det bara att göra något helt annat medan pottan gör jobbet. Kul att locket är av glas så att man kan se hur tillagningen framskrider allt efter som!

Efter åtta timmar var så maten klar att avnjutas. Redan tidigare kunde vi känna fantastiska dofter spridas i huset och vi förstod att något fantastiskt var på gång. Kycklingen i sig hade saftat av sig och underbar kycklingbuljong låg nu på botten av pottan runt grönsakerna. Oj, vilken mör kyckling. Och vilka grönsaker, de hade perfekt konsistens och tuggmotstånd. Och vilka smaker!!! Jag är såld! Helt galet ljuvligt. Kycklingen och rotsakerna kompletterades med kokt ris och vi fick en middag som var något utöver det vanliga. Måste faktiskt testas för att förstå storheten.

Nu kommer det bli mycket Crock-Pot matlagning framöver, det kan ni lita på!

Hel kyckling i Crock-Pot, 4 port

1 msk olja
1 färsk kyckling
2 morötter
1 palsternacka
3 färska rödbetor
1 gul lök
salt, peppar, timjan, vitlökspulver, mango/curry
1 tsk kycklingfond
1 dl vatten

Häll i olja i pottan. Skala morötter, palsternacka, rödbetor och gul lök. Ner i pottan. Lägg den färska kycklingen ovanpå. Krydda efter eget smak och tycke. Häll i 1 tsk kycklingfond och 1 dl vatten. Lägg på locket. Sätt på låg värme och timern på 8 timmar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *