Anja Forsnor bjuder på En god morgon

Anja Forsnor bjuder på En god morgon

Anja Forsnor bjuder på En god morgon

Får man en bra start på morgonen blir ofta resten av dagen minst lika bra. Vad gäller kosten är en bra frukost A och O. Man bör få i sig 25% av dagens energiintag genom frukosten. Inga problem för mig. Jag älskar frukost och skulle aldrig kunna tänka mig att hoppa över att äta en ordentlig måltid. Att bara ta en kaffe och cigg (rökt har jag aldrig gjort men ni fattar liknelsen) är otänkbart för mig. Då fungerar jag inte. Till vardags äter jag för det mesta en tallrik gröt och två goda smörgåsar, men gröten varieras med allt från chiapudding, overnight oats, mugcake, smoothie till kvarg med topping. Har jag tid lyxar jag gärna till det med hembakta frallor eller scones. Det finns även andra som gillar att äta frukost. Anja Forsnor bjuder på En god morgon!

Inspirerande nyttiga och hälsosamma frukostar

Inspirerande nyttiga och hälsosamma frukostar

För ungefär ett år sedan träffade jag på den härliga tjejen och bloggaren Anja Forsnor på en inspirationsmorgon tv4 ordnade inför säsongen av Biggest Loser 2015. Jag har allt sedan dess då och då läst hennes blogg och lockats och inspirerats av hennes fantastiska recept och inspirerande bilder. Det har varit allt från frukostar till luncher, middagar och fika. Precis som jag är Anja en frukostälskare som gärna sätter klockan lite tidigare för att hinna äta frukost i lugn och ro. Nu har hennes bästa recept, och fler därtill samlats i en kokbok En god morgon – Härliga frukostar du inte kan motstå. En helt fantastisk bok! Jag älskar den! Det finns så mycket att välja bland, så mycket som låter och ser så otroligt gott ut. Var ska man börja liksom?!

Anja ger tips på frukostar som är hälsosamma, näringsrika och goda och fungerar inte bara till frukost utan även till mellanmål, snacks innan träningen eller som kvällsfika. Samtliga recept är vegetariska och fria från gluten och mejeriprodukter men man kan självklart välja det man själv föredrar. Recepten är enkla, det ska inte vara svårt att göra en god och hälsosam frukost.

Det är inga uttalade kapitel men ändå en uppdelning i avdelningar – En bra start på dagen, En energikick, Frukost och träning, Frukost när du har ont om tid, Frukost att förbereda, Frukost på språng och Helgbrunch för vännerna. Det är ingen statisk indelning utan allt fungerar efter egen smak och preferens.

Citronvatten med ingefära, en perfekt dryck att kicka igång morgonen med

Citronvatten med ingefära, en perfekt dryck att kicka igång morgonen med

Chocolate chia pudding - ett kul sätt att variera sin chiapudding

Chocolate chia pudding – ett kul sätt att variera sin chiapudding

Jag har redan testat två av recepten. Citronvatten med ingefära, en perfekt dryck att kicka igång morgonen med. Fungerar lika bra varm som kall. Är utrensande och bra för immunförsvaret, matsmältningen och förbränningen. Friskt och fräscht! Chocolate chia pudding – ett kul sätt att variera sin chiapudding. Genom att man mixar puddingen med banan blir konsistensen inte lika slemmig och kombinationen banan och choklad är klockren. Så gott!

Fler recept kommer garanterat testas framöver. En god morgon är verkligen en bok helt i min smak. Gillar ni frukost lika mycket som jag och Anja, eller vill bli bättre på att äta frukost, så spring genast och köp ett eget ex. Ni kommer inte att bli besvikna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Anders skriver:

    Tack snälla, fina Anja! Jag sitter med pappa Göran ikväll o njuter av livet!

    Målgruppen av din bok är större än du tror!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *