Hälsoinspiration hos Norstedts

Hälsoinspiration hos Norstedts

Hälsoinspiration hos Norstedts

I dagarna har två mycket inspirerande hälsoböcker precis utkommit. Den ena är den mycket efterlängtade uppföljaren till Stora löparboken för kvinnor av  Lovisa Sandström och Jessica Almenäs. Uppföljaren heter Stora träningsboken för kvinnor. Denna gång står styrketräningen i fokus. Lovisa och Jessica breddar perspektivet och tar ett helhetsgrepp om träning. Den andra boken är Ett stressfritt liv av Karin Björkegren Jones. En inspirerande bok som ska hjälpa oss på vägen mot ett lugnare och mer stillsamt liv. Den tar upp ämnen som hur viktigt det är att återhämta sig, om att våga vara i det där mellanrummet mellan aktiviteter och kanske till och med njuta av att ingenting händer. Igår morse var jag på en mysig frukost med hälsoinspiration hos Norstedts där dessa böcker presenterades.

Nyttig och vacker frukost!

Nyttig och vacker frukost!

Bokhandlare och profiler i träningsbranschen (vem av dessa är jag 🙂 ?!) bjöds på en nyttig och god frukost bestående av smörgås och antioxidantfylld blåbärssmoothie samtidigt som vi fick lyssna på författarna Lovisa och Karin som samtalade med sina respektive förläggare. Jag hade haft förmånen att läsa båda böckerna innan presentationen och det var inspirerande att höra om syfte och tankar kring hur böckerna växte fram och dess innehåll. Recension på respektive bok kommer i separata inlägg.

Lovisa Lofsan Sandström samtalar kring sin nya bok Stora träningsboken för kvinnor.

Lovisa Lofsan Sandström samtalar kring sin nya bok Stora träningsboken för kvinnor.

Vid första anblicken kanske man kan tro att böckerna är varandras motsatser. Men de har en tydlig gemensam tråd och kompletterar varandra bra. Träning och återhämtning hör ihop. Återhämtning är viktigt för optimal prestation. Om du inte låter kroppen vila tillräckligt så bryts den ned och du riskerar att formen störtdyker. Vill det sig riktigt illa kan du bli sjuk. Får både träning och återhämtning är också kontinuitet en viktig framgångsfaktor. Vi måste komma igång och framför allt hålla igång med både träning och aktiv återhämtning. Böckerna innehåller program, tips och idéer som hjälper oss på vägen mot ett starkare, friskare och lugnare liv.

Karin Björkegren Jones och hennes gulliga hund.

Karin Björkegren Jones och hennes gulliga hund.

En mycket inspirerande morgon och två grymma böcker!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *