Prioritera pauserna i livet

Prioritera pauserna i livet

Prioritera pauserna i livet

Jag vill börja med att erkänna, min hälsa är just nu inte på topp. Jag känner mig extremt stressad och pressad från många håll. Inte minst från mig själv. Jag är en prestationsprinsessa som ska kunna och göra allt, helst själv för då blir det precis som jag vill ha det. Ber sällan om hjälp. Går upp tidigt och lägger mig sent. Ja, ni fattar. Ekorrhjulet rullar på. Jag måste börja vara mer snäll mot mig själv. Jag ska stanna upp och försöka prioritera pauserna i livet. Om just detta skriver Karin Björkegren Jones i sin nya bok Paus – Yoga, vila och meditation.

Låt pauserna få större del i ditt liv.

Låt pauserna få större del i ditt liv.

Lär dig värdera livets mellanrum. Skarvarna mellan aktiviteter. Pauserna när allt är stilla och inget verkar hända. Dessa mellanrum innehåller egentligen allt det viktiga och de ska vi inte slarva bort. Låt pauserna få större del i ditt liv. Ta vara på dessa guldkorn.

En bok fylld med inspiration!

En bok fylld med inspiration!

Boken Paus – Yoga, vila och meditation är uppbyggd efter hur en drömdag skulle kunna se ut. En dag fylld av pauser och stunder där man kan hämta tillbaka sig själv. Utifrån hur ens liv eller dag ser ut kan man sedan plocka delar av det som erbjuds eller gå all in om man har möjlighet till det. Vi får lära oss grunderna i att slappna av och prioritera återhämtning där vi kan samla kraft. Boken är indelad i kapitlen Morgon, Lunch, Middag och Kväll.

Yogaövningar som mjukar upp kroppen inför dagen som kommer.

Yogaövningar som mjukar upp kroppen inför dagen som kommer.

På morgonen ska vi vakna utvilade efter en god natts sömn. Sömnen är en avgörande faktor för vår hälsa. Vi får förslag på övningar för sängyoga, andningsövningar, solhälsningen, bakåtböjningar och stolyoga.

Visst kan man göra yoga på en stol!

Visst kan man göra yoga på en stol!

Lunchen ska försöka äta i lugn och ro, det hjälper matsmältningen. Vi får tips om att ta en tupplur på maten, övningar för yoga mot vägg samt meditationstips.

Gör kroppen redo för en god natts sömn.

Gör kroppen redo för en god natts sömn.

Efter middagen ska man förbereda kroppen för kvällen. Här passar det att testa någon av övningarna för Yinyoga. När kvällen infaller ska vi avrunda dagen med ytterligare några yogaövningar för att lättare komma till ro och få en fin avslutning på dagen. Övningar för kvällsyoga helt enkelt.

Min målsättning - dessa två övningar ska jag kunna göra innan 2019 är slut.

Min målsättning – dessa två övningar ska jag kunna göra innan 2019 är slut.

Jag älskade den här boken, och det menar jag. En ögonöppnare. Underbara bilder som inspirerar. Enkel text som vänder sig till alla, är lätt att ta till sig och förstå. Enkla övningar med tydliga instruktioner. Jag har testat de flesta och de gör underverk med min stela, sönderstressade kropp. Inget hokuspokus, inget avancerat. En bok som ger lugn.

Sammanfattningsvis – FEM härliga sunda stjärnor!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *