Världens godaste vegetariska bolognese i Crock Pot
Har ni klimatångest? Jag har faktiskt inte det. Jag drar mitt strå till stacken så mycket jag kan. Försöker handla mat som närmar sig bäst-före-datum till reducerat pris, tar vara på så mycket som möjligt av mina rester, källsorterar, åker kommunalt så mycket jag kan etc. Och så försöker jag äta mer vegetariskt. Jag vill i detta sammanhang tipsa om världens godaste vegetariska bolognese i Crock Pot som vi åt i veckan. Linser, krossad tomat, grönsaker och kryddor låter separat inte särskilt spännande och gott men tillsammans långlagat i Crock Pot (funkar även på spis) blir det matmagi. Ni måste testa själva för att förstå storheten!
Bara att slänga ner allt i Crock Pot, roa er med något annat under några timmar, mixa, servera, äta och njuta! Fantastiskt gott, enkelt att laga, nyttigt, billigt och självklart klimatsmart. För bra för att vara sant?!
Bolognese på svarta linser, 4-6 port
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 morötter
1 bit rotselleri, ca 200 g
3-4 dl svarta linser, tex belugalinser
kryddor efter smak (timjan, oregano, lagerblad, basilika)
2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
2 tärningar grönsaksbuljong
0,5 dl ketchup
2 dl vatten eller rödvin
1 msk soja
salt och peppar
Skala och hacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Lägg i Crock Pot tillsammans med linserna. Tillsätt dina favoritkryddor. Häll i tomatkross, buljongtärningar, ketchup, vatten eller vin och soja. Låt gå på svag värme ca 5 timmar eller hög effekt i 3 timmar. Mixa såsen till önskad konsistens. Späd med vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor. Servera gärna till pasta och hackad färsk persilja!
Senaste kommentarer