Fetaostpaj med zucchini och spenat
Idag fyller min man år! Hipp hurra!!! Vi firade detta igår med en liten släktlunch. Födelsedagsbarnet önskade sig pajbuffé och hans önskan är min lag. Vi var tretton personer (varav två barn) och jag gjorde fem pajer. Det serverades även färskt bröd med smör och ost och råkostssallad (dock utan lök av hänsyn till vissa gästers preferenser). Det blev paj över ska sägas och det åt vi som rester till middag men jag resonerar som så att hellre för mycket än för lite. Dessutom är paj bra måtlådemat.
Jag gjorde tre olika pajer. Två ost- och skinkpajer, två köttfärspajer och en nyhet för i år, en fetaostpaj med zucchini och spenat. Jag misstänkte på förhand att fetaostpajen skulle göra succé och oj så rätt jag hade. Den var verkligen supergod! Så fräsch men ändå smakrik. Inte en smula blev över av denna.
Flera av gästerna har redan frågat efter recept så varsågod- här har ni receptet på en helt magisk paj! Receptet hittade jag hos mat_stockholm.
Fetaostpaj med zucchini och spenat
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 zucchini
100 gram färsk spenat
Äggstanning:
2 ägg
1 dl philadelphiaost
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 st vitlökskyftor
1 paket fetaost
salt, peppar
Ev topping
Hackad persilja
Blanda alla ingredienserna till degen och tryck ut i en vanlig pajform. Nagga botten. Förgrädda i ugn på 225 grader ca 10 minuter.
Hyvla zucchinin i tunna skivor. Grovhacka spenaten. När pajen är förgräddad lägger du spenat i botten och täcker detta med den hyvlade zucchinin, gärna i fint runt mönster.
Blanda ihop äggstanningen, smula ner fetaosten och salta och peppra. Häll detta över pajen och se till så att grönsakerna täcks av äggstanningen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Toppa med hackad persilja.
Senaste kommentarer