Tjejmilen 2020

Tjejmilen 2020
Tjejmilen 2020

Vi lever just nu i en tid då mycket inte är som det brukar vara pga Corona-pandemin. Vi är många som jobbar hemifrån, man får inte gå ombord längs fram på bussarna, munskydd blir en allt vanligare syn på gator och torg, det används handsprit som aldrig förr och så vidare. Mycket av det som är annorlunda beror på beslutet att det inte får hållas allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Bland annat har de flesta motionslopp tvingats ställa in på grund av detta. Virtuella lopp har i många fall erbjudits istället. Bland annat Tjejmilen 2020.

Ingen vidare loppkänsla men nöjd ändå!
Ingen vidare loppkänsla men nöjd ändå!

Ett virtuellt lopp är precis som vilket annat lopp som helst. Men ändå inte. Man springer en av arrangören given distans men kan själv välja när och var man vill genomföra loppet, inom en given tidsperiod. Man tävlar mot andra precis som vanligt men skillnaden är att alla inte befinner sig på samma plats vid samma tidpunkt.

Mina tidigare resultat.
Mina tidigare resultat.

I helgen gick Tjejmilen 2020 av stapeln. Det virtuella startskottet gick tidigt i lördags morse och man hade 48 timmar på sig att genomföra loppet, när och var man ville. Till sin hjälp hade man Tjejmilens app med tidtagning, karta, musik och pepp. Man kunde printa ut nummerlapp och efter loppet kan man printa ut diplom och få en medalj hemskickad om jag förstått det rätt.

Min vanliga milrunda, ganska backig och jobbig.
Min vanliga milrunda, ganska backig och jobbig.!

Jag sprang tidigt i söndags morse. Valde min vanliga mil-runda även om den är mycket mer kuperad än Tjejmilen-rundan. Jag ska villigt erkänna att jag inte hade någon tävlingskänsla alls i kroppen till en början. Allt kändes som vanligt. Man appen, som för mig fungerade jättebra, med dess tidtagning, peppande applåder och musik fick mig ändå att springa snabbare än vanligt och prestera ett bra resultat. Lite drygt 53 minuter sprang jag på och det är mer än godkänt. Hade kunnat korta löptiden på planare underlag med minst 3-4 minuter. Jag är mycket nöjd!

I virtuell form sprang jag ju här, på Djurgården.
I virtuell form sprang jag ju här, på Djurgården.

Sammanfattningsvis gillar jag idén med virtuella lopp, men handen på hjärtat – det kan inte ersätta den riktiga varan. Man saknar tävlingsnerverna, känslan, sammanhållningen och stämningen bland oss som springer och längs banan. Vi får hoppas på ett pandemifritt 2021!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *