Har du koll på ditt blodtryck?

Har du koll på ditt blodtryck?

Har du koll på ditt blodtryck?

Idag är vi många som har stenkoll på vår hälsa genom att bära aktivitetsmätare och pulsklockor. Vi mäter allt från kalorier och vikt till stegräkning. Men en viktigt hälsoparameter många missar är blodtrycket. Har du koll på ditt blodtyck? Ett balanserat blodtryck är ett tecken på en hälsosam kropp. Har du högt blodtryck och det inte upptäcks i tid kan det leda till allvarliga hälsoproblem som hjärtattack, stroke och njursvikt. Genom regelbunden mätning kan man på ett tidigt stadium upptäcka vad som utlöser ett högt blodtryck och därigenom vidta enkla livsstilsförändringar för att förbättra hjärthälsan och det totala välbefinnandet.

Brauns blodtrycksmätare ActivScan 9

Brauns blodtrycksmätare ActivScan 9

För att ha koll på mitt blodtryck testar jag just nu Brauns blodtrycksmätare ActivScan 9 (produktprov). Med den kan jag på ett enkelt sätt få en bra och överskådlig bild av min hjärthälsa. Blodtrycksmätaren är mycket lätt att använda och hantera. Man fäster manschetten på överarmen, spänner åt och sedan blåses den upp automatiskt. Värdena registreras, sparas och visas direkt på den medföljande skärmen.  Blodtrycket färgkodas från grönt till rött så att man tydligt får en bild av sin hjärthälsa.

Manschetten fästs enkelt runt överarmen.

Manschetten fästs enkelt runt överarmen.

Man kan spara data för två olika användare. Data presenteras på skärmen med hjälp av diagram och kurvor. På det här sättet kan man både se ett enstaka värde och helhetsbilden av hjärthälsan över tid. Det finns också en gratis app, Healthy Heart från Braun, man kan använda sig av och koppla ihop med blodtrycksmätaren. Appen bygger upp en blodtryckshistorik och man kan själv lägga in uppgifter om sömn, motion, mat, stress och läkemedel för att skapa en sammanfattning om sin livsstil och hur den påverkar blodtrycket.

En bra och lätthanterlig skärm medföljer.

En bra och lätthanterlig skärm medföljer.

Jag och Mattias, som också varit med och testat, är mycket nöjda med blodtrycksmätaren. Verkligen lätt att använda och data presenteras på ett lättöverskådligt och beskrivande sätt. Riktigt bra gränssnitt. I början av min testperiod hade jag en rejäl förkylning i kroppen med feber, snuva och hosta. Detta visade sig på en gång på mina värden som blev orange. Jag har vid mätningar tidigare i livet haft väldigt lågt blodtryck och blev därför ganska orolig till en början. Värdena återgick som tur var till ”det normala” när förkylningen gav med sig. Mätaren gav mig ett bra hälsokvitto alltså!

Appen Healthy Heart,

Appen Healthy Heart,

Brauns blodtrycksmätare kommer bla säljas via elgiganten.se och apotekethjartat.se. Rekommenderat pris är 1699 kr för den modell jag har testat, ActivScan 9 (BUA7200).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.