Hårdrocksvin
Hur många är vi inte som lyxar till middagarna lite extra under helgerna?! Klassikern är väl att på fredagar blir det barnens val, typ tacos eller hamburgare. På lördagar väljer föräldrarna att servera en fin köttbit och goda tillbehör. På söndagarna något långkok, typ gryta eller stek. Så ser ofta våra helger ut.
Vår fredagsmiddag var lammrostbiff med pommes, såser och grönsaker. Helt galet gott! Köttet alltså! Pommes är i vanliga fall gott men det här gången misslyckades vi liiiite grann, ha ha. Vi valde att göra den i ugnen (vi har annars på senare tid lyxat till det genom att fritera färdigköpt pommes i vår fritös – blir så frasigt, varmt och gott). Då köttet var lite väl tjockt brynte vi först köttet i stekpanna och körde därefter in den i ugn tills den uppnått rätt innertemperatur. Det innebar att pommesen stod inne i ugnen (under aluminiumfolie) en aning (!) för länge. Jaja, de var ätbara och gick ner ändå. Köttet var ju perfekt och höjde ändå middagen!
Till köttet drack vi ett hårdrocksvin, Motörhead Shiraz. Skulle enligt Systembolaget passa mycket bra till lamm och det kan vi skriva under på. Mycket gott. Självklart lyssnade vi Motörhead samtidigt som vi åt och drack. En helhetsupplevelse som heter duga med andra ord!
Senaste kommentarer