Hårdrocksvin

Hur många är vi inte som lyxar till middagarna lite extra under helgerna?! Klassikern är väl att på fredagar blir det barnens val, typ tacos eller hamburgare. På lördagar väljer föräldrarna att servera en fin köttbit och goda tillbehör. På söndagarna något långkok, typ gryta eller stek. Så ser ofta våra helger ut.

Vår fredagsmiddag var lammrostbiff med pommes, såser och grönsaker. Helt galet gott! Köttet alltså! Pommes är i vanliga fall gott men det här gången misslyckades vi liiiite grann, ha ha. Vi valde att göra den i ugnen (vi har annars på senare tid lyxat till det genom att fritera färdigköpt pommes i vår fritös – blir så frasigt, varmt och gott). Då köttet var lite väl tjockt brynte vi först köttet i stekpanna och körde därefter in den i ugn tills den uppnått rätt innertemperatur. Det innebar att pommesen stod inne i ugnen (under aluminiumfolie) en aning (!) för länge. Jaja, de var ätbara och gick ner ändå. Köttet var ju perfekt och höjde ändå middagen!

Till köttet drack vi ett hårdrocksvin, Motörhead Shiraz. Skulle enligt Systembolaget passa mycket bra till lamm och det kan vi skriva under på. Mycket gott. Självklart lyssnade vi Motörhead samtidigt som vi åt och drack. En helhetsupplevelse som heter duga med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *