Härlig dag

Idag har vi haft en skön familjedag. Morgonen startade med ett 55 min löppass för mig och lite boxning i träningsrummet hemma för Mattias. Barnen tittade på tv.

Sen fikade vi det sedvanliga helgfikat, smörgåsar och valfri dricka till det. Idag gick den sista julskinkan åt. Det känns både skönt och lite ledsamt. Den var så himla god! Min dricka blev chai te och Mattias tog kaffe latte. Det blev extra lyxigt eftersom vi köpt riktig baristamjölk. Skummet blir helt fantastiskt och flera gånger godare än det vanliga skummet jag brukar göra på lättmjölk.

Sen följde fil och flingor för barnen och proteinsmoothies för oss vuxna (jag gjorde ett smal-smoothie-fluff).

Förmiddagen fortsatte med kökspyssel för mig. Jag gjorde ordning morgondagens middagsmat. Hittade ett spännande recept i dagens DN Söndag på Pot-au-feu och eftersom jag ändå tänkt göra en gryta på högrev passade det utmärkt. Fler bilder och recept kommer imorgon! Barnen var omväxlande hos oss, omväxlande hos kompisar. Mattias hjälpte mig med nya layouten på bloggen. Jag har hört rykten om att det bara är en tillfällig layout. Den kommer ändras snart igen!

Även idag blev det pasta med pesto och gravad lax, keso och sallad till lunch.

Efter lunch åkte vi ner till vår lokala bio och gick och kollade på filmen Dumma mig. Den var faktiskt jätterolig och perfekt för barnen och rolig även för oss. På bion mumsade vi lite godis och drack saft.

Efter bion har vi tvättat några omgångar tvätt och fixat inför veckan som kommer. Kvällens middag blev underbart god hemgjord pizza. Dels en med köttfärssås, riven ost, paprika, tomater, lök och ägg, dels en med min goda tomatsås, skinka, riven ost, paprika, tomat, lök och ägg. Vi toppade med olika bearnaisesåser och jag gjorde även en fantastiskt god vitkålssallad till på riven vitkål, rostade solroskärnor, solrosolja, vit balsamvinäger och salt.

Nu följer lite film och lugn och ro i soffan! En riktigt härlig söndag alltså!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *