Påskmys med barnen

Två år i rad har jag och Mattias spenderat påsken i New York medan barnen firat påsk hos sin farmor och farfar i Östersund. Denna påsk blir det ingen NY-resa då vi haft så mycket på jobbet men barnen ville ändå komma iväg och därför flyger de upp till Östersund ikväll. Jag och Mattias blir barnfria några dagar vilket på sätt och vis kan vara skönt ibland. Vi har en hel del på agendan men lite lugn och ro blir det ändå.

Eftersom vi inte kommer vara med barnen under lördagen hade vi ”lilla påskafton” idag istället. Vi åt god påsklunch bestående av bland annat färskpotatis, hemgravad lax, gravlaxsås, lufttorkad skinka och salami, tre olika sorters sill, ägghalvor med skagenröra och lantpaté med cumberlandsås. Efter lunch fick barnen sina påskägg. Eftersom de garanterat kommer få mycket godis som det är valde vi att köpa en varsin leksak till barnen. Filippa fick en Monster High-docka och Gustaf fick Lego Chima och Hero Factory-gubbe. De blev jätteglada. Under dagen blev det mycket lek och även ett familjebad i utomhusspat.

Till middag blev det traditionell påskmat. Lammstek med ugnsbakade grönsaker och svartvinbärsgelé. Vi serverade även ”rester” från lunchen. Lammet var bara hur gott som helst och ugnsbakade grönsaker är min stora favorit. Nu väntar Arlanda och ett tårdrypande farväl/på återseende!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *