Alpro Havre & Mandeldryck

Alpro Havre & Mandeldryck

Alpro Havre & Mandeldryck

Jag är varken laktosintolerant eller mjölkallergiker men jag är ändå en storkonsument av växtbaserade alternativ till mjölk och yoghurt. Grädde, smör och andra liknande produkter jag konsumerar och använder är dock oftast från komjölk. Anledningen till att jag köper växtbaserat är framför allt pga jag gillar smaken bättre. De är ofta sötare och mer smakrika än komjölk och passar perfekt till gröt, i pannkakssmet, i latte, smoothies etc. Sedan är det en bonus att de är mer klimatvänliga. Alpro är en av aktörerna inom mylk-segmentet och min favorit. Nu kommer nyheten Alpro Havre & Mandeldryck.

Riktigt god som den är eller varför inte som mylkbas i världens godaste havrepannkakor?!

Riktigt god som den är eller varför inte som mylkbas i världens godaste havrepannkakor?!

Den klassiska mandeldrycken som i många år har funnits i Alpros sortiment blandas i nyheten nu upp med havre. Resultatet är en dryck med högt fiberinnehåll och låg sockerhalt. Alpro Havre & Mandeldryck är naturligt laktosfri och kommer att finnas i butiker från och med V. 37.

Mina godaste havrepannkakor ever!

Mina godaste havrepannkakor ever!

Den här högen är gjord på 2 ägg, 2 dl havremjöl och 2 dl havremylk.

Den här högen är gjord på 2 ägg, 2 dl havremjöl och 2 dl havremylk.

Havre & Mandeldrycken var riktigt god. Passar perfekt till en tallrik havregrynsgröt med god topping. Eller iskall i ett glas rakt upp och ner. Riktigt lyckat blir det att använda drycken i mina fantastiskt goda havrepannkakor. Havrepannkakorna är för övrigt är perfekta att starta vilken dag som helst med. Pannkakorna kan även ätas till lunch, mellanmål eller kvällsmål. Helt klart bland de godaste pannkakorna jag ätit! Dessa får ni inte missa. Självklart kan Havre & Mandeldrycken bytas ut mot vanlig havremjölk, sojamjölk eller vanlig komjölk.

Havrepannkakor gjord på nya mylken från Alpro.

Havrepannkakor gjord på nya mylken från Alpro.

Havrepannkakor

3 ägg
3 dl havremjöl (glutenfritt eller vanligt)
3 dl Havre & Mandeldryck (havremjölk, sojamjölk eller komjölk)
vaniljpulver

Använd havremjöl eller mixa havregryn till ett fint mjöl. Vispa äggen. Blanda i mjöl och dryck i äggblandningen. Röt tills slät smet. Använd gärna mixerstav. Ju fluffigare smet, ju fluffigare pannkakor. Stek i kokosolja eller smör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *