Hemgjord senap
Jag älskar senap. Min favorit är Johnnys sötstarka senap. Har den typ till allt! Till jul är senapen ett måste. En god senap passar bra till det mest på julbordet – julkorv, skinka, köttbullar, prinskorv etc. För en vecka sedan fick jag tips av en kund på hur man gör en helt magisk hemgjord senap. Receptet hade hon ärvt från släktingar i Finland. Självklart ville jag testa detta recept.
Receptet baseras på Coleman senapspulver. Det ger en snabblagad ljus och slät senap. Smaken är sötstark och helt fantastiskt god!
Den håller sig i kylen i flera månader. Senapen är stark i början och tappar sedan i styrka ju längre tiden går. Med tanke på hur god den var tror jag dock inte att det blir ett problem. Den tar nog slut innan jag hinner blinka!
Hemgjord senap, 1 burk
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl coleman senapspulver
Blanda samtliga ingredienser ovan i en kastrull. Ställ på spisen. Rör om hela tiden på mycket låg värme tills konsistensen känns bra. Den får absolut inte koka eller sjuda, då blir den förstörd. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och fortsätt röra en stund. Häll i en kapsyl 12% ättikssprit i kastrullen. Häll upp i en rengjord burk.
Senaste kommentarer