Hommus

Det kommer även serveras hommus på midsommarafton. Perfekt till baguetten jag ska baka, eller som tillbehör till kycklingbenen som också kommer att erbjudas.

Hommus

1 vitlöksklyfta
1 burk kikärtor à 400 g
1/2 röd chili
1/2 tsk spiskummin
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
1 msk ekologisk tahini
salt och peppar
ev. vatten att späda med

Finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna ifall du inte vill ha jättestark hommus). Lägg vitlök och chili tillsammans med alla övriga ingredienser i en mixer och mixa ihop allt till en slät massa. Späd ev med vatten ifall hommusen blir för tjock.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *