Hösttur med båten

Hösttur med båten!

Hösttur med båten!

Solen på väg att gå ner.

Solen på väg att gå ner.

Båtsäsongen lider mot sitt slut. Temperaturen sjunker, vädret blir sämre och det blir mindre och mindre mysigt att vara ute på sjön. Men vi försöker suga ut så mycket av hösten och båtlivet som möjligt. I helgen blev det därför en hösttur med båten. Hela helgen var vi borta hela familjen. Väderförutsättningarna var riktigt bra. Inte en regndroppe i sikte. Vi åkte iväg fredag eftermiddag och kom hem bara för några timmar sedan.

Vi packade in oss, mat och packning i båten i fredags och styrde kosan mot en för oss ny naturhamn, Skoggarn. En naturhamn med fina tilläggningsmöjligheter vid klippor. Fint läge med kvällsol. Tyvärr öppen mot väst-sydväst som är de vanligaste vindriktningarna, för övriga vindar ligger man väl skyddad. Vi hade perfekta förutsättningar. I princip ingen vind eller blåst alls. När vi kom fram började det skymma.

Grillning i mörkret!

Grillning i mörkret!

Vi inledde kvällen som vi alltid gör med chips, ostbågar och dryck. Vi satt ute på däck och njöt av den fina kvällen. Det följdes av grillning i mörkret. Hamburgare i bröd – perfekt och god båtmiddag. Munkar från Dunkin’ Donats hade inhandlats och åts till kvällsfika.

En helt underbar kväll. Den följdes av en mycket god natts sömn. Man sover aldrig så bra som ombord på en båt. Helt underbart att bli lite vaggad till sömns. Suset från värmaren är också väldigt sövande.

Tänk er att få vakna upp till detta!

Tänk er att få vakna upp till detta!

Sol och spegelblankt vatten!

Sol och spegelblankt vatten!

Vi vaknade till en riktigt fin och härlig morgon. Strålande sol, klart vatten och ett magiskt lugn över viken. Visserligen var det bara 14 grader i luften men självklart måste man bli ren även om det är kallt både i vattnet (10 grader) och luften. Man=läs jag. Jessica, den fd badkrukan, bytte om till bikini, tog tvålen och hoppade i. Två härligt uppfriskande dopp!

Vidare mot nästa destination.

Vidare mot nästa destination.

Välförtjänt frukost följde, lite mys i sängen och sedan iväg till vår favoritnaturhamn, Granskär. Perfekta tilläggningsmöjligheter, toaletter, soptunnor och helt enkelt en mysig ö att vara på. Trots att båtsäsongen är över för många var det fem ytterligare båtar där som låg kvar över natten. Vi åt hemrullade köttbullar, Bullens pilsnerkorv och makaroner till lunch. Kanelgifflar till kaffet. En härlig promenad runt den lilla ön, lekar med barnen (kurragömma), bokläsning och filmvila innan kvällens bestyr.

Granskär.

Granskär.

Samma ö som i somras i en höstigare skrud.

Samma ö som i somras i en höstigare skrud.

Helt underbart väder.

Helt underbart väder.

Man måste få vila lite också!

Man måste få vila lite också!

Någon njuter av solnedgång - och bra internetuppkoppling.

Någon njuter av solnedgång – och bra internetuppkoppling.

Solnedgång i Granskär.

Solnedgång i Granskär.

Det var en lite kyligare kväll så chips och tilltugg med dryck intogs ombord istället. Men grilla gjorde vi såklart ute. Denna gång blev det fläskkarré, hemgjort vitlöksbröd, såser och en god sallad till middag. Köpeostkaka med hemgjord jordgubbssylt och grädde till dessert. Så himla gott alltihop. Och mysigt! Det är underbart att samlas hela familjen på den kompakta ytan, sitta ner tillsammans, njuta av god mat och dryck och bara vara. Utan måsten och utan brådska. Magiskt!

Ytterligare en god natts sömn, bad för mig (hur ska man annars bli ren?!), god frukost, mys och sedan iväg hemåt. En färd på ca 3 timmar. Vid lunchtid la vi oss på svaj och åt en god lunch bestående av ett hopkok av helgens rester – Köttbullar och köttrester i tomatsås serverat med makaronrester och sallad. Gott och klimatsmart! Gifflar till kaffet.

En helt underbar helg som gjorde gott både för kropp och själ. Båtlivet är verkligen totalt avslappnande. Nu väntar vi in väderprognosen för nästa helg. Kanske blir det en tur då också!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *