Hotellpaket med inträde till Furuviksparken

Snart går jag också på efterlängtad sommarsemester precis som många andra redan gjort. Imorgon är det sista arbetsdagen och sedan hägrar tre härliga lediga veckor! De två första veckorna är fullspäckade men sedan avslutar jag semestern med en i dagsläget helt oplanerad vecka.

Varenda sommar de senaste 7-8 åren har vi åkt till Kolmårdens djurpark. Vi har älskat det men nu vill vi se något annat. I år styr vi istället kosan mot Gävle och Furuvik. Vi har bokat och betalat ett paket med två dagars inträde till Furuviksparken och två övernattningar på Scandic Gävle Väst.

På Furuvik finns allt vår familj kan önska – Djurpark, tivoli och ett stort äventyrsbad. På två dagar ska vi nog hinna med att se allt vi vill se i ett lugnt tempo.

Hotellet verkar toppenbra. De har restaurang, bar, gym, inomhuspool och bastu. Självklart trådlös internetuppkoppling (perfekt för oss som gillar att surfa och blogga). För barn finns förutom poolen ett lekrum samt en stor lekplats med bland annat gungor och sandlåda. Maskot Sigge kommer också att finnas på plats. Scandic har nämligen precis lanserat Alla glada-paketet (ett all-inclusive koncept där rum, mat och diverse aktiviteter ingår) där Sigge är en viktig del. Sigge bjuder till exempel in barnen på ballongutdelning, filmvisning, ansiktsmålning, etc. Nu har inte vi bokat detta paket men barnen får leka med Sigge ändå.

Middagarna kommer vi äta på hotellet. Det känns enklast så plus att de verkar ha mycket bra mat till bra priser. Jamie Oliver har varit med och skapat en del av menyerna för barn och vuxna och de verkar ha mycket gott att välja bland. Till andra dagen på Furuvik tänkte vi också testa Scandics nya koncept att från frukostbuffén köpa med en picknickkorg, fylld med allt som behövs för en lyckad utflykt. För 180 kr får man picknick (frukt, juice, smörgås, varm dryck) för två personer (+ 50 kr/barn) och då ingår även en termos som kan fyllas på med kaffe/te på alla Scandichotell för 20 kr/gång. Jag och Mattias måste väl ta med en extra termos då jag bara dricker te och han bara kaffe 🙂 !

Åh, vad jag längtar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *