Ibland lyckas man

När jag lagar mat har jag nästan alltid ett recept jag utgår från. Detta recept anpassar jag sedan hejvillt efter eget smak och tycke och vad som finns hemma. Men det händer också att jag freestylar helt och hållet. Ibland lyckas jag, ibland inte. Det har faktiskt hänt att jag kastat mat rakt ner i papperskorgen, sorgligt men sant!

En kväll förra veckan stod jag hemma med en bit fläskytterfilé som jag inte visste vad jag skulle hitta på med. Fläskytterfilé har en tendens att bli torrt om man inte tillagar den i någon gräddig sås. Det var inte aktuellt då min man efterfrågar ganska hälsosam mat (i alla fall till vardags). I kylskåpet hittade jag tex en påbörjad förpackning färskost med smak av vitlök samt några enstaka soltorkade tomater i en burk som blivit över. Perfekt att ta vara på dessa rester tänkte jag.

Helstekt fläskytterfilé med god fyllningJag hackade de soltorkade tomaterna och blandade dessa med färskosten, skar ett par snitt i filén och fyllde snitten med röran. Jag hade inget steksnöre (detta är nu inköpt) utan band ihop köttet med hjälp av tandpetare. Klappade sedan in salt och peppar runt hela köttbiten, brynte det i smör i en stekpanna och in i ugnen på 175 grader tills den fick en innertemperatur på 70 grader (använd alltid termometer när du steker kött för bäst resultat).

Resultatet blev riktigt bra! Mört, saftigt kött med jättegod smak. Till serverade jag ugnsbakad sötpotatis, keso och mango chutney. Hela familjen åt med riktigt god aptit och rätten kommer säkert serveras fler gånger!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.