Upplev skillnaden

Vi bör äta fisk minst 2-3 gånger i veckan. Gärna fet fisk som lax, makrill, röding, men även vit fisk som torsk, rödspätta, sej. Fisk är både nyttigt och gott!

Det är dock skillnad på fisk och fisk. Jag lägger hellre extra pengar på att få en god och välsmakande fisk, än en mindre peng på en grå, smaklös och trist sak.

Findus fina torskfiléerFindus har i dagarna lanserat två nyheter i sitt fisksortiment som de hoppas ska bidra till att vi tycker det är enklare och roligare att variera kosten och som de vill ska få oss att äta fisk fler dagar i veckan.  Nyheterna är dels Fina filéer av torsk, dels Fiskbitar av Alaska Pollock och lax. Dessa kostar lite mer men smakar desto godare.

Sunt men framför allt gott!Till middag i veckan köpte jag hem Fina filéer av torsk. De är portionerbara så att man enkelt kan plocka fram så många som man behöver. Fisken går snabbt att tillaga, i stekpanna eller i ugn. Perfekta i den stressiga vardagen!

Fisken serverade jag med kokt potatis, en vitvinssås (också den från Findus) och färsk kokt broccoli. Riktigt fräscht, nyttigt och supergott! Att laga till fisk är inte så komplicerat som många tror. Med rätt råvaror är det lätt att lyckas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Katrine skriver:

  Du kommer tycka att Findus fisk är dålig om du provar fisk ifrån http://www.brobergsfisk.se
  Helt underbar fisk. Krymper ingenting. Smakar som färsk. Dessutom fiskad i Islands levande vatten. Där fiskelagarna är ännu hårdare än MSC!
  Kolla gärna in sidan. Ju fler vi är ifrån Sthlm som beställer desto bättre.
  De levererar från Umeå till Haninge (tror jag det var…) då och då. Jag får min fisk via pappa som får sin levererad till Hälsingland.

  Ja, ett litet tips bara =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.