Utflykt till Saltå Kvarn
Vårt ökade intresse för ekologiska produkter och surdegsbröd förde med sig att vi i lördags gjorde en utflykt till Järna och Saltå Kvarns butik och café. Det var en underbar vårdag med sol och några plusgrader. Vi började med att ta en fika uppe i caféet. Vi åt nybakade kardemumma- och kanelbullar och drack en varsin Saltå Kvarn fruktjuice. Bullarna var nog de godaste bullarna jag ätit på bra länge. Man riktigt kände kardemumma- och smörsmaken. Helt färska och nybakade.
Sen gick vi ner i affären och handlade. Vi köpte bland annat två jäskorgar till surdegsbaket hemma, dinkelmjöl och gryner, röd quinoa, pastasås mm. Vi skulle iväg på middag på kvällen till en familj där de också har gått över till ekologiskt och i present till dom köpte vi med två helt nybakade varma surdegsbröd, ett olivbröd och ett dinkelbröd. Det blev även ett dinkelbröd med hem till oss. Vi smakade båda bröden, och jag lovar, det är nästan värt hela vägen till Järna bara för att köpa dessa bröd. MUMS!!!
Omgivningarna runt kvarnen var väldigt fina och barnen sprang omkring där och lekte en stund innan vi begav oss hemåt.
Fler bilder kommer att läggas upp på http://familjensundberg.se/
Senaste kommentarer