Italienare i Tjeckien

Strategin under min och makens weekend i Prag var att äta äkta tjeckisk mat till lunch men mer internationell mat till middag. Prag är full av många fantastiska restauranger och en helg räckte verkligen inte till för att testa allt det vi ville. Men vi det mesta av det vi åt var mycket gott!

Ölprovning på Prague Beer Museum

Söndagskvällen inleddes återigen på Prague Beer Museum där vi testade fler öl. Den här gången testade jag mer ”tjejiga” ölsorter (stod till och med så på ölmenyn – suck….), dvs smaksatta öl. En öl smaksatt med blåbär och en med honung. Den med blåbär var riktigt god, honungen var sådär. Istället för att sitta in på den rökiga puben (ja, rökning är tillåten på varenda bar och pub och flertalet restauranger) satt vi ute och njöt på en fantastisk innergård.

En mysig Italienare i centrala PragTillverkning av färsk pastaI restaurangens mittTill middagen hade vi bokat bort på en riktigt trevlig italiensk restaurang som vi blivit rekommenderade, Ambiente Pasta Fresca. Otroligt mysig liten restaurang med många vrår  och hörn. I huvudmatsalen tronade en charkdisk med skinkor och ostar där allt skars upp vid beställning. Vid köket fanns en inglasad avdelning där de gjorde sin färska pasta. Färsk fisk låg framme på en fräsch isbädd. Serviceminded och trevlig personal. Bra priser.

Förrätt när den är som bäst!Vi började middagen med ett glass mousserande Prosecco. Till detta delade vi på två förrätter. Dels Insalata Caprese med buffelmozarella, dels Carpaccio på oxfilé. Sååå gott! Vi tog även in underbart varmt och frasigt vitlöksbröd.

Min färska pasta med lax, tomat och vitlökTill huvudrätten drack vi ett glas rödvin. Mattias åt pasta carbonara och jag valde farfalle med lax, tomat och vitlök. Vid serveringen kom de ut och rev färsk parmesanost över pastan. Hur gott som helst! Kan vara den godaste pastan jag ätit!

Tiramisu från heavenTill efterrätt tog jag en Tiramisu och Mattias en osttallrik. Min tiramisu var grymt god. Kan inte ha gjort det bättre själv!

Goda drinkar på Happy HourKvällen avslutades åter med en drink på musikklubben Deja Vu. Det var Happy Hour så drinkarna var löjligt billiga! Perfekt avslutning på en trevlig kväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *