Näringsrik och ekologisk mat i fokus

Nya boken Hälsosam familj på 30 dagarMitt motto är, precis som bloggen heter, att Leva Sunt. Leva Sunt för mig är att ha en bra balans här i livet. Högt som lågt. Jag försöker äta nyttigt och hälsosamt, lagar mycket mat från grunden och satsar på mat av bra kvalitet. Jag handlar gärna ekologiskt om inte priset är för högt. Sedan tycker jag självklart att man ska få unna sig mindre nyttiga och hälsosamma livsmedel då och då också som godis, chips, kakor, bullar, glass och andra godsaker. Jag älskar att röra på mig. Träning är bland det bästa jag vet! Men jag tillåter också min kropp att vila. Jag låter kroppens dagsform styra och guida mig. Jag försöker lyssna inåt.

Ulrika Davidsson om att få familjen att leva mer hälsosamtMin man är lika intresserad som jag av att leva hälsosamt med bra mat och träning. Våra barn har därför fått hälsotänket från tidig ålder. De får fredagsmys, lördagsgodis och läsk/saft samt efterrätt på helgerna. Där emellan blir det kanske någon enstaka onyttig fika av något slag. Vi vuxna (läs: jag) unnar mig onyttigheter oftare än så. Det blir lite godis i princip varje dag, fika både på jobbet och hemma och pizza då och då – men jag håller en bra balans och tänker på just min kropps förutsättningar och behov.

Kycklingwraps - perfekt som mellanmål eller till utflyktenAlla familjer har tyvärr inte samma hälsotänk som jag och min familj. Fetma och övervikt i Sverige och världen är ett ökande problem som kan orsaka flera sjukdomar och störst är risken hos barn. Vi äter mer och mer hel- och halvfabrikat, ofta av dålig kvalitet och med högt kaloriinnehåll. Vi lever också ett alltmer stillasittande liv vilket självklart gör sitt till.

Ulrika Davidsson serverar hemgjord müsliYoghurt och hemgjord müsliKostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson har nyligen kommit ut med en bok för hela familjen. Den heter Hälsosam familj på 30 dagar och i den visar Ulrika hur man på ett lekfullt sätt introducerar hälsosammare vanor i familjen. Boken innehåller dessutom hundra goda, nyttiga och enkla recept som är snabba att tillaga.

Underbart goda men nyttiga kokosbollarTanken är inte att man ska förändra sitt och familjens liv över en natt, utan man kan ta det gradvis och lugnt. Allt har sin tid. Börja med att skaffa nya, bra frukostvanor. När det sitter så börja laga mer mat från grunden. Sedan är det dags att ta tag i motionen och rörelseglädjen för att slutligen börja med hälsosammare fredagsmys, lördagsgodis och sötsaker. Men tänk som sagt på balansen. Vi måste leva också.

100% ekologiskt och fräscht från ÅrstidernaIdag fick jag ta del av Ulrika Davidssons pepp och tips om hur man gör för att få med hela familjen på det häslosamma tåget. Jag fick också äta och njuta av några av Ulrikas otroligt smarriga recept från boken. Det var Kycklingwraps med ajvar, yoghurt med hemgjord müsli och nyttiga kokosbollar. Allt självklart sockerfritt. Det var fantastiskt gott! Jag fick också prova Årstidernas smakrika och 100% ekologiska råvaror. Två olika sorters juice och smoothies hade de gjort. Mmmmm!!! Smakade så fräscht!

Nyttigt och ekologisktAtt leva hälsosammare behöver alltså inte vara svårt eller jobbigt. Vi måste bara börja någonstans. Hoppas på tåget du med!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ulrika skriver:

    Hej!
    Det var så roligt att du kom till eventet och vilka bra ord du har skrivit i din blogg ovan! det som gäller är en SUND inställning till kosten!
    Hoppas att du fick med dig inspiration som du kan använda i din vardag.
    Allt gott hälsar Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *