Joe Nimble Addict Trail

Joe Nimble Addict Trail
Joe Nimble Addict Trail

Kommer ni ihåg outdoor-eventet jag var på för några veckor sen? Dessa event är alltid ett givande tillfälle att träffa och prata med intressanta företag inom sport- och fritidssegmentet. Ett av företagen jag pratade mycket med den här gången var Joe Nimble. Joe Nimble är en skotillverkare med en övertygelse om att fotriktiga skor ska ha en bred tåbox och zero drop (tår och häl på samma nivå). De började med en minimalistisk barfotasko men har numera en ganska bred produktportfölj med alltifrån vardagsskor, trailskor och skor för asfaltslöpning.

Jag har genom åren sprungit i skor från många olika skotillverkare som Asics, New Balance, Saucony, Hoka, Salomon med flera men aldrig testat skor från Joe Nimble. Jag har ganska smala, ”normala” fötter och har därför aldrig tänkt tanken att testa ett par skor med bredare tåbox. Min man (och mina barn) däremot har breda fötter och har haft svårt att hitta skor som passar. Joe Nimble ville nu ge oss möjligheten att testa skor från dom och själva uppleva skorna som tar ”fotens form och dess behov på allvar”.

Trail Addict - Perfekt för skogspromenader/löpning!
Perfekt för skogspromenader/löpning!

Min man valde att testa Addict Trail. Addict trail är en sko som är lämplig för löpning eller vandring i terräng. Sulan från Michelin ger ett bra grepp på ojämna stigar. Ovandelen på skon är tillverkat i ett material som andas men som samtidigt är slitstarkt.

För min man som har breda fötter är designen på skon helt perfekt. Han upplever det som väldigt skönt med skor som låter foten och tårna ta sin naturliga plats, något väldigt få skor gör. Han har testat skorna på skogsstigar och grusvägar under många timmar och är väldigt nöjd. Bra grepp i sulan, lagom styvhet och dämpning. Snygga är de också! Han hade gärna sett snabbsnörning på skorna men löste detta genom att själv sätta dit lock laces istället. Han kan varmt rekommendera dessa skor, toppbetyg med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *