Ridderheims Pasta Amore

Igår kväll var jag och ett tiotal andra bloggare på plats i Kungsträdgården för att i samarbete med Spot and Tell provsmaka Ridderheims nya matkoncept Pasta Amore. Pasta Amore är en fantastiskt god smaksättare som passar utmärkt till färsk pasta men även som tillbehör i andra maträtter som sallader, lax, bruschetta, etc. Endast den egna fantasin sätter gränserna.

Pasta Amore finns i fem olika smaker: Mozzarella, parmesan & körsbärstomater, Kräftstjärtar, dill & soltorkade tomater, Bacon & Tryffelchampinjon, Toscanska grillade grönsaker samt Pesto med long sherry tomater.

Igår fick vi möjlighet att smaka, njuta och bedöma alla de fem sorterna. De serverades i kombination med olika typer av färsk, nykokt pasta. Jag tog två stora tallrikar fulla med den goda maten.

Jag hade svårt att välja en favorit, men bäst tyckte jag nog om Pasta Amore Kräftstjärtar, dill & soltorkade tomater. Rikligt med kräftor, goda bönor, dill och tomater som i kombination gav en fantastisk smakupplevelse.

Näst bäst tyckte jag om Bacon & tryffelchampinjon. Smakerna var fantastiska och så var den inte lika oljig som de övriga.

Sämst tyckte jag om Toscanska grillade grönsaker. Anledningen var att jag upplevde grönsakerna som alltför hårda och sen var den ganska smaklös, i alla fall om man jämför med de andra sorterna.

De övriga sorterna var också fantastiskt goda!

Förutom att jag upplevde grönsakerna i sorten Toscanska grillade grönsaker för hårda så är det enda negativa jag kan komma på att de var lite för oljiga för min smak. Det kan ha berott på att maten var beräknad till så pass många och att själva oljan hamnade i botten på serveringsfaten. Ska bli spännande att testa hemma där vi lagar mat för 4 personer.

Eventet avslutades med att vi fick en trevlig goodiebag med en förpackning av varje smak av Pasta Amore.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Linn Jansson skriver:

    Jättekul att du ville komma Jessica! Ska bli spännnade att se hur det blir att laga hemma 🙂

    Ha det gott!
    Linn,
    Spot and Tell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *