Koppningsmassage

Koppningsmassage med koppar från Curam.
Koppningsmassage med koppar från Curam.

(Varuprov, ej betalt samarbete) Av magasin Spring (där det för övrigt i nr 1 2021 finns en artikel om mig och min löpning) fick jag frågan om jag ville testa koppning/koppningsmassage med koppar från Curam. Det tackade jag inte nej till! Koppning är en massagemetod som ska minska muskelspänningar, påskynda kroppens återhämtning och öka flexibilitet och rörlighet. Massagekopparna passar allt från äventyrare, yogis, löpare, skidåkare eller vem som helst som vill ge kroppen lite extra vård.

Det finns två typer av koppar, dynamisk kopp och statisk kopp.
Det finns två typer av koppar, dynamisk kopp och statisk kopp.

Det finns två typer av koppar – dynamisk kopp, som användes på större områden, och statisk kopp, som används på mindre områden. Vilken man använder beror på behovet och vad man föredrar. De går också att kombinera. Koppning fungerar som omvänd massage där man istället lyfter upp huden och bindväven genom det vakuum som skapas av kopparna. Detta ökar blodcirkulationen, aktiverar lymfsystemet och minskar stagnation. När man når de djupare hudlagren stimulerar det även till avslappning och återställer balansen i kroppen.

Den dynamiska koppen är helt fantastisk! Ger verkligen massage på djupet!
Den dynamiska koppen är helt fantastisk! Ger verkligen massage på djupet!
Det här är den statiska koppen.
Det här är den statiska koppen.

Jag fick hem en dynamisk kopp och två statiska koppar. Jag hade till en början lite svårt att få till tekniken men nu när tekniken sitter är jag helt såld. När man väl fattat galloppen är de lätta att använda! Den dynamiska koppen är min favorit. Den går verkligen ner på djupet och jag känner hur fascian (bindväven) masseras. Jag använder den framför allt i duschen eller med massageolja eftersom den ska dras över större hudområden. Är man lite hal på huden blir det lättare att dra koppen. De statiska kopparna sätter jag på utvalda områden på kroppen där jag vill minska på spänningar, tex nacke, axlar, armar, knän, fotsulor och vrister. Jag måste dock vara lite försiktig med de statiska kopparna. Sitter de för hårt får jag blåmärken som sitter i någon dag. Det är inte farligt men är inget jag vill gå omkring med.

Curam grundades av Marie Jansson. Namnet Curam är latin för ”ta hand om” vilket är huvudsyftet med varumärket. Att försöka hjälpa dig att ta hand om dig själv på ett enkelt och effektivt sätt. När och var det passar dig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *