Riktigt smakfullt!

Vad tänker ni på när ni ser kocken Tina Nordström? Själv tänker jag på utropet ”Jättegott!” sagt på skorrande skånska. Detta uttryck har kommit att bli hennes signum och hon har till och med ett eget varumärke som heter just Jättegott by Tina Nordström och som består av olika matprodukter.

Tefals keramiska wokpanna med inbyggd temperaturkontroll

Tefals keramiska wokpanna med inbyggd temperaturkontroll

Som jag skrev tidigare har hon även ett samarbete med Tefal, ”Smakfullt med Tina”, där de tillsammans vill inspirera oss till att laga enkel och läcker mat på bästa sätt. Till middag idag lagade jag deras Stir fried chicken med hjälp av Tefals keramiska wokpanna med inbyggd temperaturkontroll som jag fick hem för test.

I med kyckling och rödlök

I med kyckling och rödlök

Woka tills kycklingen är genomstekt

Woka tills kycklingen är genomstekt

Wokpannan var helt fenomenal. Lättanvänd, gav fantastiskt resultat och sist men inte minst lätt att göra rent! Värmeindikator har jag aldrig testat förut och det var en höjdare att veta när det var dags att lägga ner råvarorna i pannan.

I med vätskan

I med vätskan

Receptet var mycket enkelt att följa och lätt att anpassa efter eget smak och tycke. Vi dubblerade mängden kyckling och minskade mängden nudlar till ungefär hälften. Det handlar inte om att vi är rädda för kolhydrater utan för att vi tycker att balansen mellan protein, fett och kolhydrater blir bättre fördelad. Ljus soja hade vi inte hemma utan ersattes med mörk.

Tillsätt nudlar, ägg och broccoli

Tillsätt nudlar, ägg och broccoli

Rätten blev oerhört vacker att se på, smakrik, nyttig, fräsch och ”jättegott!! Helt klart en fenomenal vardagsrätt som går hem hos både barn och vuxna.

Maten är serverad - Stir Fried Chicken

Maten är serverad – Stir Fried Chicken

Stir fried chicken med broccoli & nudlar, 4 port

2 st kycklingbröst
2 broccoli
2 st rödlök
2-3 msk ljus soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 msk olja till stekning
300 g äggnudlar, lätt förvällda i 2 min
3 ägg
1 ask hackad bladpersilja
1 lime

Platta till kycklingbrösten och skär dom i ca 1/2 cm tjocka skivor. Ansa buketterna på broccolin och skär stjälken i tunna skivor. Skala och finhacka rödlök. Häll olja i wokpanna och låt den bli riktigt varm. Bryn kyckling och lök i oljan. Häll i soja, vinäger och honung. Låt fräsa ett par minuter och lägg sedan upp på tallrik. Torka ur pannan, vispa äggen lätt med gaffel och häll i wokpannan, vispa runt lite och lägg sedan ned nudlar, kyckling och persilja. Vänd runt och servera med pressad lime som avslut ovanpå rätten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *