Glutenfritt knäcke med superfrön

Frön kan tyckas vara små och oansenliga men många är riktiga superfrön och fulla med nyttigheter. Några av de frön som räknas som superfrön är chiafrön (innehåller mycket protein, har högt fiberinnehåll som gör att de mättar, omega 3-fetter och mineraler som kalcium, kalium och magnesium), linfrön (innehåller omega 3-fetter, kalium, fibrer och mineraler som fosfor, magnesium, kalium och järn), psylliumfrön (mycket fiberrika), sesamfrön (innehåller många mineraler som järn, zink, fosfor, magnesium, B-vitaminer och sesamin) och solrosfrön (rika på E-vitamin , har ett högt proteininnehåll och är fyllda med järn, magnesium, zink och B-vitaminen tiamin). Testa att pimpa salladen, smoothien eller müslin med dem.

Glutenfritt knäcke med superfrön

Glutenfritt knäcke med superfrön

Att superfrön är trendigt råder det ingen tvekan om. Som en följd av detta och av konsumenternas efterfrågan lanserar nu Friggs ett glutenfritt knäcke med superfrön. Det är bakat på bovetemjöl och majsmjöl och endast naturliga ingredienser. Friggs glutenfria knäcke finns i smakerna Chia & Vallmofrö samt Sesam & Linfrö. Båda innehåller 28% superfrön. Hos många knäckebröd är fröna ofta strösslade ovanpå brödet. Här är fröna istället inbakade i brödet. De ska då hålla sig bättre och smaka godare.

Tunt och krispigt knäcke

Tunt och krispigt knäcke

Knäcket är tunt, krispigt och har helt fantastiska smaker! Funkar lika bra som de är, med smör, färskost, avokado eller jordnötssmör och med god topping. Njut till frukost, mellanmål, soppan, kvällsmål eller på ostbrickan. Hur gott som helst – det här kommer bli en storsäljare! Tummen upp från mig!

Njut med goda pålägg

Njut med goda pålägg

Finns i butik från vecka 10.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *