Köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot

Köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot

Köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot

Ja, jag älskar min Crock-Pot och använder den så ofta jag kan. Ni läsare verkar också gilla mina Crock-Pot recept och jag får hela tiden önskningar om att publicera fler. Några av mina mest populära recept är Klassisk kalops i Crock-PotNattbakad högrev i Crock-Pot, Hel kyckling i Crock-Pot samt Pulled pork i Crock-Pot. Det mesta kan tillagas i pottan, till och med bakad potatis!

I helgen lagade jag till en fantastiskt nyttig köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot. Receptet hittade jag av en slump på en blogg som heter Köttfärsbloggen. Savoy-kålen böts dock ut mot vanlig vitkål då det var vad som fanns hemma. Jag skulle vilja kalla rätten en modern allt-i-ett variant på kålpudding. En mycket billig, fräsch, god och nyttig rätt som passar lika bra till middagen som i matlådan dagen efter. Däremot passar den inte lika bra att frysa in då den innehåller potatis som lätt blir smulig när den tinas upp.

Färdig köttfärsgryta

Färdig köttfärsgryta

Vitkål och savoykål innehåller massor med bra vitaminer och annat som är bra för kroppen. Det är också gott, mättande och ger en härlig krispighet. Den här grytan är dessutom maxad med andra vitaminrika rotsaker som potatis och morot. Serveringstips är en klick creme fraiche, matlagningsyoghurt eller kvarg samt lingonsylt. Riktigt gott och jag har redan fått önskningar om att laga denna rätt igen!

Servera grytan med creme fraiche, lingonsylt och fräscha grönsaker.

Servera grytan med creme fraiche, lingonsylt och fräscha grönsaker.

Köttfärsgryta med kål och rotsaker, 4 port

1 paket bacon
10 st skogschampinjoner
4 st morötter
4 st stora potatisar
1 kg köttfärs
1/4-1/2 vitkålshuvud eller 1 savoykålshuvud
2 tsk paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 knivsudd chili
1 Buljongtärning och 5 dl vatten eller 5 dl äkta buljong
salt, peppar

Strimla och stek bacon i varm stekpanna. Tillsätt champinjoner i lagom stora bitar och bryn dessa några minuter. Häll ned i Crock-Pot. Smula ner och fräs köttfärsen i den varma pannan och häll sedan ner även detta i Crock-Pot. Skala och tärna potatis, morötter och vitkål och lägg ned. Krydda med alla kryddor och buljongtärningen och vatten/buljongen. Smaka av med salt och peppar. Tillaga på 7-8 timmar på svag värme. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Susann Nilzon skriver:

    Hej, hur skriver jag ut receptet?

    /Sussi Nilzon

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Jag har nog tyvärr ingen bra funktion för det på bloggen. Markera receptet, tryck kopiera, klistra in i tex word och printa där. Funkar klockrent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *