Köttfärssås och spaghetti
Kvällens middag blev en här hemma efterlängtad maträtt, köttfärssås och spaghetti. Det var ett tag sen nu vi åt det. Vi hade bara stora paket köttfärs i frysen så det blev en rejäl laddning sås som vi fryser ner resterna av. Perfekt att ha i frysen till en dag då man inte hinner eller orkar laga mat. Till maten hade vi kokt, färsk broccoli, skuren vitkål och parmesanost.
Stor sats köttfärssås
900 g köttfärs
1 gul lök
1 stor morot
2 små palsternackor
1 1/2 dl röda linser
6 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Vatten (mängd varierar beroende på hur länge man vill koka sin köttfärssås)
1 burk creme fraiche paprika&chili
Salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar
Hacka löken fint. Riv morot och palsternacka. Bryn köttfärsen i olivolja i stekpanna. Häll ned morot, palsternacka och lök och låt fräsa med en stund. Häll över i kastrull ifall det inte får plats i stekpannan. Häll ned linser, tomatpuré, krossade tomater och ganska mycket vatten. Krydda efter smak. Låt koka minst 20 min. Fyll på med vatten allteftersom vattnet kokar bort. När såsen har kokat klart ska det inte finnas mycket vatten kvar. Häll ned en burk creme fraiche paprika&chili och koka någon minut till.
Servera med pasta och parmesanost.
Senaste kommentarer