Typisk barnklassiker

Just nu har min familj förmånen att under två olika veckor i samarbete med Spot and Tell få testaTastelines Barnkasse från Mathem. Nu ogillar jag som jag skrivit många gånger förr konceptet med barnanpassad mat, men jag gillar utmaningar. Det ska därför bli spännande att se om barnen gillar denna mat mer än vår så att säga vanliga mat.

Leveransen från Mathem kom sent i måndags kväll och första middagen från den uttänkta matmenyn serverades först på tisdagen. Vi gick hårt ut och började med den rätt jag ansåg vara mest ”barnanpassad”, Korvpanna med ris och barnens favoriter. Vilka barn gillar inte korv i sås liksom?! Falukorven som ingick var av riktigt bra kvalitet. En delikatessfalukorv med hög kötthalt (80%) och lägre fetthalt. Bra där! Vi bytte ut riset mot quinoa för att höja proteinmängden i maten. Grönsakerna till rätterna är enkla och okomplicerade utan ”konstiga” dressingar. Gurka, tomat och majs som var kvällens grönsaker gillar garanterat de flesta. Bra sätt att få i barnen grönsaker.

Korv i sås med quinoa och barnens favoritgrönsaker

Barnen slukade maten som alltid när det är Korv Stroganoff. Gustaf gillade dock inte att det var morötter i maten och petade bort dessa. Barnens favoritgrönsaker slank ner utan protester, majsen jublade de över! Vi vuxna åt också med god aptit. Fullt godkänd vardagsrätt med andra ord!

Korvpanna, 4 port

550-600 gram falukorv
200 gram morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl grädde
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
Salt och svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 msk olivolja

4 port ris

1 liten burk majs
½ gurka
½ paprika

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Skär korven i strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré, grädde och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

Skölja och skär gurka och paprika i bitar och blanda med majsen i en skål. Servera till korvpannan och riset.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.