Vego hela dagen

Vego hela dagen av Mattias Kristiansson.

Vego hela dagen av Mattias Kristiansson.

Den person som har gett den vegetariska och veganska maten ett ansikte är för mig den härliga och sprudlande Mattias Kristiansson. Jag har träffat på honom på flera events och han inspirerar verkligen. Han har skrivit ett gäng böcker, driver Vegomagasinet och tidningen Vego, bloggen Bake my day, ja listan kan göras lång! Nu har han precis släppt en ny bok jag vill höja till skyarna, Vego hela dagen.

Supersnabb yoghurtskål.

Supersnabb yoghurtskål.

Solsmoothie med toksnabb kikärtswrap

Solsmoothie med toksnabb kikärtswrap

Vego hela dagen är egentligen en bok som vänder sig till unga matälskare som vill (eller redan äter) lära sig laga och äta mer vegetariskt. Jag skulle dock vilja påstå att boken passar lika bra till den såväl yngre som äldre publiken som vill äta mer hälso- och miljömedvetet! Vegetarisk mat ligger helt rätt i tiden och är hetare än någonsin. Det finns så mycket gott och nya smaker för oss köttälskare att upptäcka och Mattias bjuder på en hel mängd inspirerande superenkla och tokgröna recept.

Tacotårta

Tacotårta

Filodegsrullar med rostade grönsaker och mangosås

Filodegsrullar med rostade grönsaker och mangosås

Päronmazarine

Päronmazarine

Boken börjar med en presentation över redskap och maskiner som finns i köket och som kan behövas när man lagar mat. Vi får tips och tricks kring matlagning och vegomat i synnerhet. Det finns en riktigt bra lista på hur man kan byta ut kött, komjölk och ägg mot vegetariska alternativ. Sedan följer recept på uppiggande frukostar, välbehövliga mellanmål, mumsig vardagsmat, ståtliga bjudmiddagar och efterrätter. Det finns så många härliga recept jag vill laga till. Några exempel är Supersnabb yoghurtskål, Solsmoothie med toksnabb kikärtswrap, Tomatsoppa med auberginebollar, Tacotårta, Vegobullar med löksås, Filodegsrullar med rostade grönsaker och mangosås och sist men inte minst Päronmazarine. Alltså jag dör och kommer till Vego-himlen!!!

Boken är skriven med ett härligt go, personligt tilltal och humor. Det ska vara roligt att laga mat! Recepten presenteras med en personliga texter och fantastiska bilder. Det är inga avancerade recept eller konstiga rätter, inget hokuspokus utan enkelt, gott och lockande. Jag älskar det – från första till sista sidan. Nu ska här lagas mer vegetariskt! Som Mattias skriver – Trilla in i köket nu, sätt på din favoritmusik på högsta volym och börja laga. Lycka till!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *