Ärtsoppa gjord i Crock-Pot

Ärtsoppa gjord i Crock-Pot

Bara att stoppa ner alla ingredienser i Crock-Pot

Hur gott är det inte med soppa? Och hur gott är det inte med ärtsoppa?! Egentligen är det ganska enkelt. Bara att köpa hem ett par burkar Soldatens ärtsoppa och värma på. Minimal arbetsinsats och maten klar på nolltid. Men varför köpa färdig soppa när man har en Crock-Pot?! Minimal arbetsinsats, bara att stoppa ner ingredienserna i pottan, men det är klart sedan ska den stå i några timmar. Inga problem egentligen. Stoppa ner allt på morgonen, gå och jobba eller hur du nu vill spendera dagen, kom hem och möts av en fantastiskt doft från den klara maten. Lätt som en plätt, TUSEN gånger godare och helt utan tillsatser eller annat skit. Garanterat billigare också. Gör din ärtsoppa i Crock-Pot, punkt!

Ärtsoppa gjord i Crock-Pot

Efter 7 timmar på låg effekt är soppan klar

Det finns många olika recept på ärtsoppa, både på min blogg och ute i cyberspace. Gula ärtor är ju en av rättens huvudingredienser. Det enda man måste komma ihåg är att blötlägga ärtorna minst 12 timmar, gärna ett dygn, innan man tillagar soppan. Lite planering och framförhållning är alltså bra. Jag valde att göra en ärtsoppa med mycket kött. Jag använde mig av fläsklägg som man kan hitta i butik till ett vrakpris. 19:90 kr/kg köpte jag för.

Ärtsoppa gjord i Crock-Pot

Världens godaste ärtsoppa!

Soppan blev fantastiskt krämig och vilken smak sen då – MUMS! Servera med god senap och hembakta källarfranskor. Varmt, gott och mättande. Perfekt sportlovsmat!

Ärtsoppa i Crock-Pot, 6-8 port

1,2 kg rimmat fläsklägg
500 g gula ärtor, blötlagda 12-24 timmar
2 gula lökar, finhackade
1 lagerblad
1,5 liter vatten
2 msk timjan
salt, peppar

I med allt i Crock-Pot. Låt gå på låg effekt i 7 timmar. När det är klart, ta ut köttet från pottan. Ta bort svålen och gaffla loss köttet från benet. Skär i små bitar. I med köttet i grytan igen. Spä eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer timjan och klicka i senap i tallriken.

Nybakta källarfranskor

Nybakta källarfranskor

Källarfranskor, 8 st

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk socker
3/4 tsk salt
1 1/2 msk olja
6-7 dl vetemjöl

§Smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen med fingervarmt (37 grader) vatten. Blanda i övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Forma åtta frallor, vänd i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min. Grädda bröden 10-12 min på 250 grader.  Låt svalna på galler.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *