Starkare som en björn, snabbare som en örn

Recension "Starkare som en björn, snabbare som en örn"

Recension ”Starkare som en björn, snabbare som en örn”

September 2014 kom mångsysslaren Kalle Zackari Wahlström första bok Stark som en björn, snabb som en örn. Kalle var då mest känd från programmet Svett och etikett på SVT. 2 1/2 år senare har han följt upp Svett och etikett med ytterligare två säsonger, gjort programmen Träna med Kalle och Gympaläraren. Nu kommer uppföljaren till boken som fått namnet Starkare som en björn, snabbare som en örn.

Hur fyndigt?!

Hur fyndigt?!

Det. Är. Inte. Svårare. Än. Så.

Det. Är. Inte. Svårare. Än. Så.

Om du precis som jag älskade första boken kommer du inte att bli besviken på Starkare som en björn, snabbare som en örn. Den är uppbyggd på ungefär samma sätt. Helt utan pekpinnar, innehåller inga träningsprogram, kostråd eller recept. Däremot vill boken inspirera och uppmuntra till rörelse. Kalle har helt ändrat inställning till vardagsmotion. Han har insett att vardagsmotion är grejen. Kroppen är gjord för rörelse. Vardagsmotion och träning är något vi måste göra typ varje dag. Vi måste sluta vänta på den perfekta dagen för att börja träna och i stället bara komma igång. Helst med en kettlebell i handen, men framförallt med mottot att all träning som blir av är bra. Det handlar om att göra kroppen trött på olika sätt vid olika tillfällen. Kalles ledord är ”Träna hårt. Ät gott. Va snäll.”

Hälsotallrik till lunch någon?

Hälsotallrik till lunch någon?

Koreografi att memorera inför wrestlingmatchen.

Koreografi att memorera inför wrestlingmatchen.

Kloka ord om motion, kost och hälsa varvas med några av de sporter Kalle testade under Svett & etikett – Rodd, Skidalpinism, Golf, Armbrytning, Rugby, Marklyft, Truppgymnastik, Mountainbike, Wrestling och Löpning (kallat Mitt Waterloo eller när jag försökte springa ett varv runt Göteborg). Självklart också ett kapitel med Fråga Superkarin.

Hur ser din träningsbuffé ut?

Hur ser din träningsbuffé ut?

Jag älskar boken. Den är fantastiskt rolig, klok och mycket läsvärd bok. 5 av 5 sunda!

När latmasken pratar!

När latmasken pratar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *